Πέντε τροφές από την ελληνική γη για μια καλύτερη ζωή

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Βάλτε στη διατροφή σας αυτές τις σούπερ τροφές και θα δείτε άμεσα τη διαφορά στην υγεία σας!

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα δεν είναι απλώς ένας ξηρός καρπός και για να είμαστε ακριβείς, δεν ανήκει καν στην οικογένεια τους καθώς είναι ο σπόρος της αμυγδαλιάς που κρύβεται μέσα στον καρπό. Εκτός από πολύ ιδιαίτερη γεύση , τα αμύγδαλα παρέχουν πλήθος ευεργετικών στοιχείων. Πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες και αμινοξέα. αμινοξέων. Έχουν ασβέστιο, κάλιο και σίδηρο, στοιχεία απαραίτητα για ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα. Ρίχνουν

τη χοληστερόλη, ρυθμίζουν το διαβήτη, προστατεύουν την καρδιά και αναπτύσσουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου, ενώ βοηθούν σημαντικά στην απώλεια βάρους. Επειδή όμως περιέχουν υψηλές περιεκτικότητες σε μονοακόρεστα λιπαρά και θερμίδες, καλό είναι να μην το παρακάνετε και να μην ξεπερνάτε μια χούφτα την ημέρα.

Ρόδι

Το ρόδι, σύμβολο της τύχης, που άρχισε να κυκλοφορεί στις λαϊκές αγορές χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και αιώνες. Ο καλύτερος προστάτης του εγκεφάλου, το ρόδι, καταπολεμά την υπέρταση και θεωρείται από τα όπλα κατά του καρκίνου του δέρματος, του μαστού και του προστάτη. Είναι κατάλληλο για όσους ταλαιπωρούνται από τη διάρροια και τη δυσλειτουργία του εντέρου ενώ ειδικοί λένε πως κ μακροχρόνια κατανάλωση του μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα στύσης, βελτιώνοντας τη σεξουαλική ζωή των αντρών. Καθαρίζει το δέρμα και βοηθά στην εξαφάνιση του έρπητα αλλά και πολλών από τις ρυτίδες σας. Αν δε σας αρέσει να το φάτε, μπορείτε να φτιάξετε και έναν καταπληκτικό χυμό ροδιού.

Κάπαρη

Η κάπαρη, το φυτό με την περίεργη μυρωδιά και γεύση, χρησιμοποιείται πολύ από τη φαρμακευτική ως διεγερτικό της κυκλοφορίας και των αναπνευστικών λειτουργιών. Δίνεται στις έγκυες πριν από τη γέννα για να προκαλέσει συσπάσεις στη μήτρα ενώ σταματά τους σπασμούς στο στομάχι και το έντερο που βασανίζουν πολλούς ανθρώπους. Η κάπαρη βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και είναι πολύ γνωστή για τη χρήση της σε προϊόντα μαλλιών καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και σίδηρο. Έχει ελάχιστες θερμίδες.

Δίκταμο

Το δίκταμο, που μπορούμε να το καταναλώσουμε σε μορφή τσαγιού, έχει αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η λαϊκή κρητική θεραπευτική χρησιμοποιούσε το δίκταμο σε αφεψήματα σαν πανάκεια για όλες σχεδόν τις αρρώστιες .Καταπραΰνει πονοκέφαλο, πόνους κοιλιάς, στομαχόπονο και πονόλαιμο.

Κορινθιακή σταφίδα

Η κορινθιακή σταφίδα διαθέτει αντικαρκινική δράση – κυρίως σε ό,τι αφορά το παχύ έντερο και το στομάχι σκοτώνοντας τα καρκινικά κύτταρα. Έχει αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση καθώς και αγγειοδιασταλτική δράση μέσω της παραγωγής ενδοκυτταρικού οξειδίου του αζώτου. Περιέχει σε μεγάλες ποσότητες ιχνοστοιχεία και συγκεκριμένα μαγνήσιο, ψευδάργυρο και κάλιο που ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση. Αποτελεί ένα υγιεινό σνακ που μπορεί να συντροφεύει τον πληθυσμό κάθε ημέρα ή σκέτη ή μέσα στο γιαούρτι μας.

Το άρθρο Πέντε τροφές από την ελληνική γη για μια καλύτερη ζωή εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα