Τι θα ψάχνει η εφορία στο εξής

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η εφορία θα τα ψάχνει όλα! Οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις θα ελέγχουν ακόμη και τί τρώμε:

Απόκτηση ακινήτουΧρήση ακινήτουΟικοδομικές εργασίεςΑγορά οικοπέδουΑπόκτηση ΙΧΣυντήρηση και επισκευή ΙΧ αυτοκινήτων, δικύκλωνΑγορά σκαφών αναψυχής και δεξαμενών κολύμβησηςΑγορά περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίαςΠληρωμές δανείωνΕξοφλήσεις πιστωτικών καρτώνΔωρεέςΓονικές παροχές χρηματικών ποσών από οποιοδήποτε πρόσωποΠληρωμή ενοικίων πρώτης κατοικίαςΠληρωμή κατοικίας παιδιών που σπουδάζουνΠληρωμή διδάκτρων ή φροντιστηρίωνΠληρωμή ασφαλίστρων ή ασφαλίστρων
ζωήςΚάθε ασφαλιστική εισφορά.Πληρωμές τιμολογίων ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ και φυσικού αερίου κ.λπ.Όλες οι δαπάνες διαβίωσηςΑεροπορικά εισιτήρια εξωτερικού κ.λπ.Καταθέσεις σε όλες τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικόΌλες τις θέσεις σε μετοχέςΕπενδύσεις σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτιαΕπενδύσεις σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίωνΣυμμετοχή σε ανώνυμες εταιρείες, ΕΠΕ, ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμες.

Ωστόσο θα έχουμε και διασταυρώσεις οι οποίες θα γίνονται συνεχώς. Οι διασταυρώσεις θα αφορούν:

ΕνοίκιαΑσφάλιστραΑποζημιώσειςΠιστωτικέςΈσοδα από κάθε πηγήΠληρωμές σε ΔΕΚΟΔίδακτραΚαύσιμαΣέρβις αυτοκινήτωνΕπισκευές ακινήτων

Κατά την κα Νικολοπούλου, «όλα αυτά θα γίνουν για να διασταυρωθούν όλα τα οικονομικά στοιχεία των Ελλήνων, ώστε να γνωρίζει η εφορία τα πάντα. Επίσης έρχονται κατασχέσεις εξπρές αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Εδώ θα πρέπει να προσέξουν πολύ όλοι». Παράλληλα, γίνονται σκληρότερα τα τεκμήρια, για τα οποία η αντιμετώπιση είναι η εξής:

Εισοδήματα προηγούμενων ετώνΟνομαστικοποιημένα κέρδη από τυχερά παιχνίδια. Λαχεία ΛΟΤΟ-ΠΡΟΠΟ.ΔωρεέςΗ αναδρομική καταβολή σύνταξηςΚάθε νόμιμη πηγή αναδρομικού εισοδήματοςΚέρδη από ομόλογα και αμοιβαίαΧρήματα που επαναπατρίσθηκανΗ επιστροφή χρημάτων από την εφορίαΕμβάσματα από το εξωτερικόΗ πώληση ακινήτου-ΙΧ-πινάκωνΗ σύναψη δανείου από τράπεζαΚάθε γονική παροχήΗ αποζημίωση απόλυσηςΤο εφάπαξΈσοδα από δωρεές γάμου.

Το άρθρο Τι θα ψάχνει η εφορία στο εξής εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα