Τι αποκαλύπτει δημοσκόπηση για τις απόψεις των Ελλήνων (γράφημα)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται κατά του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, υπέρ της μισθοδοσίας των κληρικών από το Δημόσιο, υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, υπέρ της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων και υπέρ της μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφ.Συν.»

Συγκεκριμένα, οι ερωτώντες απαντούν:

• Για το εάν η Εκκλησία πρέπει να διαχωριστεί από το ελληνικό κράτος: συμφωνεί πλήρως

ή μάλλον συμφωνεί το 38%, μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 46%, ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί το 14%, ενώ το 2% «Δεν ξέρει/δεν απαντά».

• Για το εάν οι μισθοί των κληρικών πρέπει να καταβάλλονται από το κράτος: συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 42%, μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 40%, ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί το 12%, ενώ το 6% «Δεν ξέρει/δεν απαντά».

• Για το εάν πρέπει να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων: συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 61%, μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 25%, ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί το 11% και το 3% «Δεν ξέρει/δεν απαντά».

• Για το εάν πρέπει να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που αξιολογούνται αρνητικά: συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 63%, ενώ μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 18%.

• Για το εάν πρέπει να είναι χαμηλότερη η φορολογία των επιχειρήσεων: συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 81%, ενώ μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 8%.

Πηγή: efsyn.gr

Το άρθρο Τι αποκαλύπτει δημοσκόπηση για τις απόψεις των Ελλήνων (γράφημα) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα