Θρίλερ στο κέντρο κράτησης αλλοδαπών της Αμυγδαλέζας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο αστυνομικοί, ένας ανθυπαστυνόμος και ένας αρχιφύλακας, που υπηρετούν στο Κέντρο Φύλαξης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα, οδηγούνται στο αυτόφωρο για την απώλεια ποσού 9.000 δολαρίων και 3.000 ευρώ που ανήκαν σε αλλοδαπό κρατούμενο για παράνομη διακίνηση και τα οποία είχαν παραδοθεί στην υπηρεσία τους από τις αρχές του μήνα.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των δύο αστυνομικών καθώς ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη του χρηματικού ποσού

και συγκεκριμένα και το οποίο δεν βρέθηκε κατά τη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής της βραδινής βάρδιας της Κυριακής.

Δηλαδή όταν παρέδωσαν στην επόμενη βάρδια, αυτά τα χρήματα ήταν άφαντα και δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την απώλειά τους.

Η ακριβής ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το σοβαρό θέμα έχει ως εξής:

«Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο αστυνομικών και συγκεκριμένα ενός Ανθυπαστυνόμου και ενός Αρχιφύλακα, που υπηρετούν σε υπηρεσία αλλοδαπών της Αττικής.

Οι δύο αστυνομικοί ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη χρηματικού ποσού, το οποίο είχε παραδοθεί στην υπηρεσία τους από αλλοδαπό κρατούμενο και δεν βρέθηκε κατά τη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής χθεσινοβραδινής βάρδιας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανθυπαστυνόμος, που κατηγορείται και ήταν ο αξιωματικός υπηρεσίας, όταν διαπιστώθηκε η απώλεια των χρημάτων, φέρεται να υποστηρίζει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της απώλειας αλλά όχι και της κλοπής.

Δηλώνει επίσης πως προφανώς αστυνομικός υπεξαίρεσε τα χρήματα που είχαν κατατεθεί για φύλαξη από τον δικαιούχο πριν από περίπου 10 ημέρες, αλλά πλην της ευθύνης της απώλειας, δηλώνει άμοιρος από την ευθύνη της κλοπής- κατάχρησης.

Που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται σε κάποια στιγμή που έλειπε από το γραφείο να μπήκε κάποιος άλλος και να εξαφάνισε τα χρήματα.

Το άρθρο Θρίλερ στο κέντρο κράτησης αλλοδαπών της Αμυγδαλέζας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα