«Θρίλερ» στις Πανελλαδικές με τις βάσεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι καλές βαθμολογίες στο μάθημα της Έκθεσης, αλλά και οι πολύ χειρότερες βαθμολογίες στα Μαθηματικά θα κρίνουν τις βάσεις σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σημαντική πτώση θα παρουσιάσουν οι βάσεις στις Παιδαγωγικές, Πολυτεχνικές και Οικονομικές Σχολές.
Αντίθετα άνοδος θα σημειωθεί στις σχολές θεωρητικής κατεύθυνσης που είχαν χαμηλές βάσεις

την προηγούμενη χρονιά και ειδικότερα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και τα Παραϊατρικά Επαγγέλματα.

Η βαθμολόγηση των περισσότερων γραπτών έχει ολοκληρωθεί στα Μαθηματικά.
Όπως διαπιστώθηκε, τα περισσότερα γραπτά βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση. Ειδικότερα, για την ομάδα προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής, τα ποσοστά με βαθμούς κάτω από τη βάση κινούνται στο 80% με 85%.
Μάλιστα ο καλύτερος βαθμός δεν υπερβαίνει το 18…

Ως προς το μάθημα της Έκθεσης, οι βαθμολογίες κινούνται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.
Το θέμα για την Φιλία του Ευάγγελου Παπανούτσου δεν δυσκόλεψε τους υποψηφίους. Πολλά γραπτά βαθμολογούνται περίπου στο 15.
Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, θα κινηθούν οι βαθμολογίες και στα Αρχαία Ελληνικά.

Εκτός από τα Μαθηματικά που θα οδηγήσει σε πτώση τις βάσεις στις Πολυτεχνικές σχολές, καθοριστικό ρόλο θα παίξει το μάθημα της Βιολογίας που έκρυβε «παγίδες» και θα επηρεάσει τις βάσεις στις Ιατρικές σχολές.

Άνοδος στις σχολές υψηλής ζήτησης

Γενική εκτίμηση είναι ότι οι καλές επιδόσεις των υποψηφίων σε αρκετά μαθήματα, θα οδηγήσουν σε άνοδο τις βάσεις των σχολών υψηλής ζήτησης.
Αντίθετα στις σχολές μεσαίας ζήτησης ή Οικονομικών Σχολών (Πεδία 4ο και 5ο) και κάποιων Πολυτεχνικών του 2ου Πεδίου, η πορεία των βάσεων θα είναι πτωτική.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται, μεθαύριο, Δευτέρα, με τους υποψηφίους να εξετάζονται στα Λατινικά (Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών) και την Χημεία (Ομάδα Θετικών Σπουδών).

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ολοκληρώνονται αυτήν την εβδομάδα.
Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Το άρθρο «Θρίλερ» στις Πανελλαδικές με τις βάσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα