Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ηρωϊνης – 11 συλλήψεις(photos-video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μια 32χρονη Ελληνίδα, ήταν… συναρχηγός πολυμελούς συμμορίας, που εισήγαγε τρομοκρατικές ποσότητες ηρωίνης από την Αλβανία και τις διακινούσε σε όλη τη χώρα! Από τις έρευνες της δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης έχουν συλληφθεί 16 άτομα, Έλληνες και Αλβανοί, ενώ η αναλυτική σύνθεση της ομάδας του «λευκού θανάτου» έχει έντονο το γυναικείο στοιχείο!

Θαμμένα δίπλα σε αποθήκη του Κορωπίου βρέθηκαν πολυβόλα, υποπολυβόλα, χειροβομβίδες,

πιστόλια και περίστροφο.

Το «δρομολόγιο» της φονικής ηρωίνης, γινόταν με νοικιασμένα αυτοκίνητα και ξεκινούσε από Αλβανία.
Μέσω Θεσσαλονίκης, κατέληγε σε αποθήκη-σπίτι στο Κορωπί, όπου ήταν και η «έδρα» της εγκληματικής οργάνωσης. Οκτώ μήνες ερευνών χρειάστηκαν για να οδηγηθούν οι ερευνητές στην κατάσχεση δεκαέξι περίπου κιλών ηρωίνης και τη σύλληψη έντεκα ατόμων, τα οποία συγκροτούσαν την εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν συνολικά έντεκα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 17(!) έως 56 ετών και συγκεκριμένα οκτώ ημεδαποί, μεταξύ των οποίων η 32χρονη συνδιευθύνουσα την οργάνωση και τρεις αλλοδαποί.
Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 39χρονος αλλοδαπός, με διευθυντικό ρόλο καθώς και 45χρονη ημεδαπή.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, την Κυριακή, από κλιμάκιο αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης 33χρονος Έλληνας να μεταφέρει με μισθωμένο αυτοκίνητο πάνω από 13 κιλά ηρωίνη.
Είχε παραλάβει τα ναρκωτικά από την «έδρα» της οργάνωσης στο Κορωπί, με αποδεκτή την 32χρονη στη Θεσσαλονίκη, ενώ προέκυψε ότι ανάλογες μεταφορές είχε πραγματοποιήσει κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, διακινώντας τουλάχιστον 21,5 κιλά ηρωίνη!
Ακολούθησαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν δέκα ακόμη μέλη της οργάνωσης.

Από τις έρευνες που επακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα τυποποίησης ναρκωτικών, όπλα, χειροβομβίδες και χρηματικά ποσά. Συνολικά κατασχέθηκαν :

15,822 κιλά ηρωίνης και 148,5 γραμμάρια κάνναβης,240 ναρκωτικά δισκία,4.335 ευρώ και 2 βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων,10 χειροβομβίδεςπολυβόλο,υποπολυβόλο scorpion,τέσσερα πιστόλια και περίστροφοεπαναληπτική καραμπίνα και δίκαννο (λειόκανα)6 γεμιστήρες,2 υδραυλικές πρέσες, μοχλός πρέσας, (2) σιδερένιες πλάκες πρεσαρίσματος και (3) σιδερένια καλούπια τυποποίησης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών,342 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων ,5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας,φορητός πομποδέκτης,
Μεγάλο μέρος των κατασχεθέντων και κυρίως ο οπλισμός βρέθηκε θαμμένος σε οικόπεδο πλησίον της οικίας – «έδρας» της εγκληματικής οργάνωσης, στο Κορωπί Αττικής.

Το άρθρο Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ηρωϊνης – 11 συλλήψεις(photos-video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα