Θεραπεύτηκε ο Αμερικανός γιατρός που είχε «κολλήσει» Έμπολα

Ο γιατρός της διεθνούς οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/ MSF), Craig Spencer, ο οποίος είχε μολυνθεί από τον ιό Έμπολα πήρε εξιτήριο από το κεντρικό νοσοκομείο HHC Bellevue. Ο ίδιος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 23 Οκτωβρίου 2014, αφού ειδοποίησε το ιατρικό προσωπικό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα πως είχε αναπτύξει πυρετό.

Το Τμήμα Υγείας & Ψυχικής Υγιεινής της Νέας Υόρκης ειδοποιήθηκε άμεσα και ο Spencer εισήχθη άμεσα στο κεντρικό νοσοκομείο HHC Bellevue, όπου οι εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν τη μόλυνσή του από τον ιό Έμπολα.

Ο

γιατρός προσβλήθηκε από τον ιό, ενώ βρισκόταν σε αποστολή στη Γουινέα της Δυτικής Αφρικής. Μετά την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η ιατρική ομάδα που παρακολουθεί τον Spencer επιβεβαιώνει τη θεραπεία του μέλους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα καθώς και το γεγονός ότι δεν είναι πλέον μεταδοτικός. «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που ο Craig θεραπεύτηκε από τον ιό Έμπολα, και εξαιρετικά ευγνώμονες στην ιατρική ομάδα του κεντρικού νοσοκομείου HHC Bellevue για την εξαίσια φροντίδα που του παρείχαν» δηλώνει η Γενική Διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στις ΗΠΑ Sophie Delaunay.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν 6 κέντρα διαχείρισης Έμπολα, παρέχοντας περίπου 600 κλίνες σε απομόνωση και δύο κέντρα προσωρινής διαμονής. Από την αρχή της επιδημίας, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν αποστείλει περισσότερα από 700 άτομα διεθνές προσωπικό στην περιοχή, ενώ έχουν εξετάσει περισσότερους από 5.600 ασθενείς, μεταξύ των οποίων περίπου 3.500 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό Έμπολα. Περισσότεροι από 1.400 ασθενείς έχουν διασωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα