Θεοδωράκης: Ή δεξιά στο Κούγκι ή αριστερά στην Ευρώπη- Γεννηματά: Η ρήξη δεν είναι λύση, είναι καταστροφή

Σαφή μηνύματα με αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απεύθυναν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στο περιθώριο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, για την ενημέρωση σχετικά με τη διαπραγμάτευση.

Ειδικότερα,

ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε πως «η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, ή δεξιά στο Κούγκι ή αριστερά στην ευρωπαϊκή πορεία». Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε και τους δύο δρόμους «δύσκολους», ωστόσο επισήμανε ότι «ο πρώτος οδηγεί στην καταστροφή». Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να κινούνται με τελεσίγραφα», ενώ συμπλήρωσε ότι «έχουν ανάγκη την Ελλάδα όπως και οι Έλληνες έχουν ανάγκη τη βοήθεια».

«Κάλεσα τον πρωθυπουργό να σκεφτεί τα περιθώρια της ελληνικής οικονομίας που στενεύουν απειλητικά. Να σκεφτεί την ελληνική κοινωνία που υποφέρει μέσω της συνεχούς αναβολής συμφωνίας, όχι μόνο τα δικά της παιδιά», τόνισε εμφατικά.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «το κρίσιμο είναι να μπορέσει να κλείσει ο φαύλος κύκλος και να μην αναγκαστούμε σε μια συμφωνία που σε έξι μήνες θα μας φέρει τα ίδια».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως «μεγάλη δυσκολία το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με πολλούς συνομιλητές», επισημαίνοντας τη «μεγάλη αντίφαση», όπως είπε, «με το ΔΝΤ που θέλει μείωση χρέους και σκληρά μέτρα, αντίθετα από ό, τι οι ευρωπαίοι εταίροι».

«Η καθυστέρηση κοστίζει και έχουν ευθύνη όλες οι πλευρές. Η ρήξη δεν είναι λύση, είναι καταστροφή», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως είπε η κα Γεννηματά, «η χώρα χρειάζεται μία συμφωνία που να εξασφαλίζει θετική προοπτική και η οποία θα στηρίζεται σε μεταρρυθμίσεις και όχι νέα εισπρακτικά μέτρα».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να τολμήσει να πάρει αποφάσεις με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τη βούληση του λαού», ενώ επανέλαβε πως «η συγκρότηση εθνικής ομάδας διπαραγμάτευσης έστω και τώρα μπορεί να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης».

«Πρέπει να διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο για τελική συμφωνία με τους εταίρους πριν να είναι πολύ αργά», κατέληξε, ενώ ερωτηθείσα εάν το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την συμφωνία απάντησε ότι αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχει συμφωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα