Συνάντηση των θεσμικών παραγόντων της Ε.Ε. για το θέμα της Ελλάδας

Κρίσιμη συνάντηση για το θέμα της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, θα έχουν σήμερα το απόγευμα οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής πλευράς και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και

ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Οι «πέντε» αναμένεται να συζητήσουν και να αναλύσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση και βέβαια να καθορίσουν τη στάση που θα τηρηθεί έναντι της ελληνικής πλευράς. Επίσης θα γίνει και μια πρώτη εκτίμηση για την όποια αρνητική εξέλιξη υπάρξει και το πώς θα την αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά.

Σήμερα θα υπάρξει συνεδρίαση και του Euroworking Group, την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Eurogroup, ενώ δεν αποκλείεται την Παρασκευή να πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για όλες τις πλευρές καθώς τα πάντα έχουν μείνει στάσιμα μετά και τις συναντήσεις του Σαββατοκύριακου.

Keywords
Τυχαία Θέματα