Θεματοφύλακες Συντάγματος – Πιερία: Υπό κράτηση οι έντεκα συλληφθέντες

Υπό κράτηση θα παραμείνουν μέχρι τη Δευτέρα, οπότε θα απολογηθούν στον Ανακριτή Κατερίνης, οι έντεκα συλληφθέντες για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας. Τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” που, το πρωί της Παρασκευής, ακινητοποίησαν τον διευθυντή τη στιγμή που εισερχόταν στο σχολείο, του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν δια της βίας στο κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού,

όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος). Ακολούθως παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον Ανακριτή από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα και κατόπιν επέστρεψαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας.

Ο συνήγορός τους, Βασίλης Νουλέζας, δήλωσε ότι οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως με τις ακραίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει καταλυθεί το Σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120. “Το άρθρο 120, λέει εν ολίγοις ότι επαφίεται στον συνταγματικό πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών να διαφυλάξουν το σύνταγμα όταν καταλύεται”, σημείωσε. Ο κ. Νουλέζας ανέφερε ότι διαφωνεί με κάθε μορφή βίας και ότι ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το Σύνταγμα. Τόνισε, επίσης, ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, ωστόσο είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε, υποστήριξε.

Θεματοφύλακες Συντάγματος: Οι ασυνάρτητες αναρτήσεις

Η προκλητικότητα των 11, εννέα ανδρών και δύο γυναικών, φαίνεται πως δεν έχει όρια αφού ενόψει της μεταγωγής τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορονοϊό και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία. Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή “Live News” του Mega, φέρονται να διατηρούν έναν καλλιτεχνικό σύλλογο, μέσω του οποίου και με τη βοήθεια του Facebook προσπαθούν να “στρατολογήσουν” κόσμο για τις… πρακτικές τους, ενώ στο παρελθόν έχουν συστηθεί και ως Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς.

Ο “αρχηγός”

Ένα από κείμενα στις αναρτήσεις στο Facebook, φέρει την υπογραφή του κυρίου με το μπουρνούζι στη φωτογραφία, του Κ.Κ., ο οποίος φέρεται να είναι και ο “αρχηγός” τους: “Προς κάθε Έλληνα πολίτη, Η ΕΠΊΤΑΞΗ έγινε για όλον τον Ελληνικό Λαό. Έχει δικαίωμα να ενεργήσει με αυτήν ο κάθε Έλληνας πολίτης, ακόμη και κάθε γονέας που έχει υποκύψει εκβιαστικά σε ιατρική πράξη, με την ενεργό συμμετοχή πολλών κατά τόπων εισαγγελικών αρχών που στρέφονται ενάντια σε κάθε πολίτη στοιχειοθετωντας στοιχεία εναντίον του , όπως διέγερση σε ανυπακοή, ενώ αντιθέτως υποθάλπουν το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας.

Πριν κινηθούν για οτιδήποτε ας θυμηθούν τον Όρκο τους ΥΠΑΚΟΉ ΣΤΟ ΣΎΝΤΑΓΜΑ. Αυτοί ύψωσαν το χέρι τους και έδωσαν Όρκο, εμείς απλά τους βοηθούμε να τον τηρήσουν και να τον τιμήσουν. Η όποια εισαγγελική αρχή στραφεί εναντίον της ΕΠΊΤΑΞΗΣ των Σχολικών κτιρίων δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς την ενεργή συμμετοχή της στην εγκληματική οργάνωση και σύσταση συμμορίας κατά του Ελληνικού λαού και κατά αυτόν τον τρόπο θα μηνυθεί”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναρτήσεις της χορεύτριας, με τίτλο: “ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ (edu.pass-Education Passport) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ”. Συγκεκριμένα έγραφε: “Απεφάσισα τελικά να υποκύψω στον εκ-βιασμό, στον ψυχικό βιασμό της ελεύθερης ψυχής. Να παραδοθώ σε ένα τερατούργημα, που επιβάλλει, για το “καλό” του παιδιού μου, να του στερεί το μοναδικό δικαίωμα που τον διαφοροποιεί από τα ζώα, αλλά και όλα τα έμψυχα όντα της δημιουργίας, αυτό που τον καθιστά άνθρωπο. ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα