Θα επιστραφεί το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας 5ετίας στους δικαστικούς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου, ρίχνει «λάδι» στη φωτιά των τελευταίων ημερών, αφού σύμφωνα μ’ αυτήν επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων καθώς και στους συνταξιούχους δικαστικούς.

Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1147/2016, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα υπολογίσουν τον φόρο που οφείλουν οι δικαστικοί αφού πρώτα αφαιρέσουν ποσοστό 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες) των τελευταίων

πέντε ετών.

Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, αυτή ελήφθη «ενόψει της εξίσωσης της βουλευτικής αποζημιώσεως προς τις αποδοχές των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών».

Ως γνωστόν οι βουλευτές τυγχάνουν έκπτωσης 25% στον φόρο εισοδήματος τους.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και οι αποφάσεις του Μισθοδικείου στο οποίο προσέφυγαν δικαστές και οι οποίες είναι αμετάκλητες και δεσμευτικές για τη Διοίκηση. Μάλιστα, όπως αποτυπώνεται στην απόφαση, σε διάφορες υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών κατατέθηκαν πολλαπλά αιτήματα δικαστικών λειτουργών οι οποίοι αιτούνται οι αποδοχές και οι συντάξεις τους να τύχουν της ίδιας φορολογικής μεταχείρισης με αυτούς που προσέφυγαν στο Μισθοδικείο και δικαιώθηκαν.

Το άρθρο Θα επιστραφεί το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας 5ετίας στους δικαστικούς εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα