Θα απομακρυνθούν οι νοτιοκορεάτες εργάτες, αν χρειαστεί

Έτοιμοι να απομακρύνουν τους νοτιοκορεάτες εργαζόμενους από το βιομηχανικό πάρκο του Καε σόνγκ, το οποίο διαχειρίζεται μαζί με τη Βόρεια Κορέα, σε περίπτωση κινδύνου, βρίσκεται η Σεούλ, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενοποίησης της χώρας.

«Οταν η κατάσταση το απαιτήσει θα απομακρύνουμε τους νοτιοκορεάτες εργάτες για να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νοτιοκορεάτης υπουργός, Ριο Κιλ-Τζάε.

Η

βιομηχανική περιοχή Κάεσονγκ που βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων εντός του βορειοκορεατικού εδάφους, εγκαινιάστηκε το 2004, σε μια συμβολική κίνηση συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Με το πέρασμα, ωστόσο, του χρόνου το συγκρότημα έγινε μια πολύτιμη πηγή συναλλάγματος για τη Βόρεια Κορέα.

Το συγκρότημα παρέμενε ανοιχτό, ανεξάρτητα από τις κατά καιρούς εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο, με εξαίρεση μια ημέρα το 2009 και η διέλευση των συνόρων γινόταν κανονικά τις τελευταίες εβδομάδες, παρά τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Βορρά και Νότου.

Η Πιονγκγιάνγκ απείλησε με κλείσιμο της ζώνης, στο πλαίσιο της πρόσφατης κλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Keywords
Τυχαία Θέματα