Θ. Παπαθεοδώρου: «Να εξεταστεί η ποινικοποίηση των ρατσιστικών εκφράσεων»

Στα περιστατικά ρατσισμού και ξενοφοβίας, που ολοένα γιγαντώνονται, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να επανέλθουν οι αξίες της σημοκρατίας ως αντικείμενο μάθησης και διδασκαλίας μέσα στα σχολεία και πρότεινε να υπάρξει μία πρωτοβουλία για την ποινικοποίηση του ρατσιστικού λόγου.

«Ως νομικός πιστεύω

ότι αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει να προστατεύσουμε τον βασικό πυρήνα της Δημοκρατίας, την προστασία του πολίτη απέναντι σε φαινόμενα εκφασισμού», σχολίασε συμπληρώνοντας ότι «ο ρατσισμός δεν χωρά στην κοινωνία, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης».

«Ακούσαμε πρόσφατα σιγά μην υπήρξε ολοκαύτωμα, μην υπήρξαν φούρνοι, αυτά πηγαίνουν σε αυτιά πολιτών σε μία δύσκολη κατάσταση και τότε το απολίτικο γίνεται εχθρός της δημοκρατίας», τόνισε ο υφυπουργός.

Τέλος, υπογράμμισε ότι τα κόμματα που θέλουν να κινούνται εκτός δημοκρατικού πλαισίου πρέπει να είναι απέναντι στο ρατσισμό και ως ένα πρώτο βήμα που θα πρέπει «να εξεταστεί είναι η ποινικοποίηση των ρατσιστικών εκφράσεων».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα