Τετραμερής στη Γενεύη για το ουκρανικό

Σε φορτισμένο κλίμα, από την κλιμάκωση των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, πραγματοποιείται σήμερα (17/4) στη Γενεύη η τετραμερής συνάντηση αντιπροσωπειών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ε.Ε. και της Ουκρανίας με στόχο την εξεύρεση λύσης και την γενικότερη αποκλιμάκωση της κρίσης.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Ε.Ε., στο τραπέζι θα καθίσουν ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η υπεύθυνη της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. Κάθριν Άστον και ο υπουργός

Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρέι Ντεστσίτσια.

Στο μεταξύ στην Ουκρανία οι συγκρούσεις συνεχίζονται με την ουκρανική πλευρά να μιλά για τρεις νεκρούς φιλορώσους αυτονομιστές στην Μαριούπολη, ενώ η εξέγερση παίρνει διαστάσεις και σε άλλες πόλεις και χωριά της ανατολικής ουκρανίας, καθώς οι πολίτες των περιοχών αυτών είναι φιλορώσοι, ενώ πιστεύουν ταυτόχρονα ότι θα υπάρξει εκκαθαρίσεις στον πληθυσμό από την πλευρά της «δικτατορίας του Κιέβου», ενώ χαρακτηριστική ήταν η δήλωση ενός κατοίκου, ο οποίος είπε «έρχεται ο δεξιός τομέας, όμως εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Από την πλευρά της η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι υποδαυλίζει τον ξεσηκωμό των φιλορώσων πολιτών και ότι τους βοηθά μέσω των μυστικών της υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα