Τεσσάρα του Ολυμπιακού στην Ξάνθη οδηγεί σε παραίτηση τον Καραγεωργίου

Κάνοντας εκ νέου χατ τρικ ο Κώστας Μήτρογλου (27΄,45΄,73΄), μετά από αυτό επί του Λεβαδειακού και με ένα γκολ του Σαβιόλα (3΄), ο Ολυμπιακός «σάρωσε» με 4-0 την Ξάνθη για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, οδηγώντας τον προπονητή της σε παραίτηση…

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τους Πειραιώτες να πάρουν την τέταρτη διαδοχική εφετινή τους νίκη (δεύτερη εντός έδρας) και να κάνουν...συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο ενόψει του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν την προσεχή Τρίτη, στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και με τον Αργεντινό σταρ έφτασαν πολύ γρήγορα στο γκολ. Από την κεφαλιά του Μήτρογλου και την προσωρινή απόκρουση του Τσέμα, ο Σαβιόλα έκανε το 1-0 μόλις στο 3ο λεπτό.

Για περίπου 20 λεπτά η Ξάνθη ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητική για την εστία του Ρομπέρτο. Στο 27΄ ο Μήτρογλου από ασίστ του Φουστέρ πλάσαρε ιδανικά τον Τσέμα, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου με εξαιρετικό φάουλ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο του Ολυμπιακού, ενώ έφτασε τα 5 στο πρωτάθλημα και προηγείται στον πίνακα των σκόρερ.

Η χαλάρωση των παικτών του Μίτσελ στο δεύτερο μέρος έδωσε την ευκαιρία στη Ξάνθη να πιέσει και να φτάσει κοντά στο γκολ με τους Βασιλακάκη και Ντιέ στα πρώτα 16 λεπτά. Δεν τα κατάφερε η ακριτική ομάδα, η οποία γνώρισε τη δεύτερη εφετινή της ήττα (έχει μία νίκη και μία ισοπαλία). Ο Μήτρογλου, μάλιστα, πέτυχε και 4ο γκολ από ασίστ του Βάις στο 73΄.

Διαιτητής: Χ. Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Γιαταμπαρέ - Μουκουάνα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (46΄ Μανιάτης), Μπονγκ (37΄ Χολέμπας), Μανωλάς, Μετζανί, Σάμαρης, Μασάντο, Φουστέρ (62΄ Γιαταμπαρέ), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου.

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Τσέμα, Μουκουάνα (42΄ Μπαξεβανίδης), Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Ντε Γκούζμαν, Ντιέ, Μαρέν, Βασιλακάκης (71΄ Σολάρι), Μαρσελίνιο (46΄ Κάλβο), Σουάρες.

Την παραίτησή του ανακοίνωσε μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό ο Νίκος Καραγεωργίου.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, έπαιξε καλά και κέρδισε. Ως άνθρωπος και προπονητής βλέποντας μια τέτοια εικόνα της ομάδας μου δεν θα μπορούσα να το ανεχτώ. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη, σταματώ να είμαι προπονητής στην Ξάνθη και θα ενημερώσω τη διοίκηση. Θα ήταν άδικο η παρουσία μου να δημιουργεί αρνητικές καταστάσεις σε αυτή την ομάδα. Για αυτό αποχωρώ για να βρει ενδεχομένως η ομάδα με κάποιον άλλο τεχνικό την τύχη της», ήταν η τοποθέτηση του Έλληνα τεχνικού

Keywords
Τυχαία Θέματα