Τέλος στις αποφυλακίσεις λόγω συμπλήρωσης 18μηνου επιχειρεί ο Α. Ρουπακιώτης

Τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τις αποφυλακίσεις λόγω της συμπλήρωσης 18μήνου για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα σκοπεύει να καταθέσει άμεσα στη βουλή ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης προωθεί την τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, προκειμένου οι αποφάσεις που αφορούν κακουργηματικές υποθέσεις μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος, καθώς και κακουργήματα που ενέχουν το στοιχείο της μεγάλης ηθικής και κοινωνικής

απαξίας και έχουν συνταράξει την κοινή γνώμη να εκδίδονται πριν από τη συμπλήρωση του 18μήνου των προσωρινά κρατουμένων κατηγορουμένων στις εν λόγω υποθέσεις.

Ο κος Ρουπακιώτης θα καταθέσει τις αναγκαίες δικονομικές ρυθμίσεις, οι οποίες για τις επίμαχες υποθέσεις θα ορίζουν υποχρεωτικά συγκεκριμένο χρόνο ολοκλήρωσης της προδικασίας (κύριας ανάκρισης και της διαδικασίας ενώπιον των Δικαστικών Συμβουλίων), αλλά και τον υποχρεωτικό και κατ' απόλυτη προτεραιότητα ορισμό δικασίμου. Με άλλα λόγια, για τις επίμαχες υποθέσεις η ανάκριση θα ολοκληρώνεται εντός το πολύ 6 μηνών, το βούλευμα θα εκδίδεται άμεσα και η παραπομπή σε δίκη θα γίνεται εντός έτους.

Αφορμή για την απόφαση αυτή στάθηκε η πρόσφατη αποφυλάκιση του κατηγορουμένου για τη διπλή δολοφονία των αστυνομικών στου Ρέντη και άλλες υποθέσεις που η καθυστέρηση στην ανάκριση και στην εκδίκασή τους οδήγησε εκτός φυλακής κατηγορούμενους. Ο κ. Ρουπακιώτης ζήτησε επίσης ενημέρωση από τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας για το σύνολο των παρόμοιων υποθέσεων που συνέβησαν στην περιφέρειά τους, τα δύο τελευταία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα