Εφαρμογή διαθεσιμότητας, «στο πόδι» η τοπ. αυτοδιοίκηση

Στην εφαρμογή του νόμου για τη διαθεσιμότητα προχωράει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρά την άρνηση διευθύνσεων προσωπικού να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων που υπόκεινται στο συγκεκριμένο καθεστώς. Ειδικότερα, το υπουργείο από αντλεί τα στοιχεία των υπαλλήλων από τη βάση δεδομένων της απογραφής και θέτει σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους του διοικητικού κλάδου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Η επιλογή γίνεται βάσει της

εξέτασης των αριθμητικών φίλτρων, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης των ποιοτικών κριτηρίων, εξαιτίας της άρνησης για την αποστολή των σχετικών αρχείων.
Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, για σήμερα (Τετάρτη), ενώ διατυπώθηκαν κατηγορίες εναντίον του υπουργείου και της κυβέρνησης ότι υπηρετούν κατά γράμμα τις επιταγές της τρόικα.

Τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης αποφάσισε και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ), την Παρασκευή, στις 14 Δεκεμβρίου, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις απολύσεις και τους όρους της διαθεσιμότητας και να καθοριστεί το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Στην εφαρμογή του νόμου της διαθεσιμότητας, και κυρίως στο σύνολο των ρυθμίσεων που περιορίζουν τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιδρά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στο Σύνταγμα, ενώ θα συναντηθεί και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα