Τέλος οι φουσκάλες στα πόδια με τον πιο φθηνό τρόπο!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Journal of Sport Medicine, ήρθε να δώσει λύση στο αιώνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί όσους περπατούν πολύ: τις φουσκάλες στα πόδια.

Όταν το σημείο του δέρματος τρίβεται έντονα, στην προκειμένη περίπτωση πάνω στο παπούτσι, τα στρώματα στο δέρμα διαχωρίζονται και γεμίζουν με υγρό. Η

τοπική αυτή φλεγμονή που προκαλείται στο πέλμα από την τριβή με τα παπούτσια και παράγει υγρό, απασχολούσε ανέκαθεν τους γιατρούς που έψαχναν την πιο γρήγορη μέθοδο καταπολέμησης.

Η έρευνα έδειξε πως η χειρουργική κολλητική ταινία, είναι πέρα από οικονομική και η καλύτερη λύση! Για να είναι σαφή μάλιστα τα αποτελέσματα της έρευνας, εξέτασαν 128 μαραθωνοδρόμους, των οποίων τα πέλματα ταλαιπωρούνται λόγω της δραστηριότητας τους. Τοποθέτησαν ταινίες με μικροπόρους στο ένα πέλμα, ώστε να προχωρήσουν σε σύγκριση μετά τον αγώνα. Οι ταινίες πράγματι μείωσαν σε ποσοστό 40% τις φουσκάλες, εντυπωσιάζοντας τους επιστήμονες που προσπαθούσαν χρόνια να βρουν γρήγορη θεραπεία!

Για την ακρίβεια, υπάρχουν αρκετοί τρόποι να βοηθήσουν τη μείωση της φουσκάλας, όπως το αντιιδρωτικό και τα αυτοκόλλητα με τζελ υψηλής τεχνολογίας. Το πρώτο έχει άμεσα αποτελέσματα αλλά προκαλεί ερεθισμό, ενώ τα δεύτερα είναι ακριβά σε σύγκριση με τα πολύ οικονομικές χειρουργικές κολλητικές ταινίες.

Το άρθρο Τέλος οι φουσκάλες στα πόδια με τον πιο φθηνό τρόπο! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα