Διάθεση πετρελαίου θέρμανσης- Προσοχή στις απάτες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας ενημερώνει τους καταναλωτές για τους πιθανούς κινδύνους κατά την παραλαβή.

Πρώτο βήμα είναι η συντήρηση της κεντρικής θέρμανσης που ευνοεί τη μικρότερη κατανάλωση πετρελαίου και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κάτι τέτοιο καλό είναι να πραγματοποιείται τον Απρίλιο- Μάιο, που «κλείνει» η περίοδος θέρμανσης, ώστε να απομακρύνονται τα κατάλοιπα της καύσης.

Στη συνέχεια, πολύ βασικό είναι η αναζήτηση του οικονομικότερου πρατηρίου για να προμηθευτούμε το πετρέλαιο χωρίς να αδειάσουν οι τσέπες μας. Το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή μέσω του www.fuelprices.gr, έχει συγκεντρωμένες όλες τις τιμές.

Κατά την παραλαβή πρέπει να βρίσκονται δύο άτομα έχοντας μαζί τους και ένα διαγραμμισμένο μέτρο για να καταγράψουν την ποσότητα του πετρελαίου πριν και μετά την παραλαβή, μπροστά στο βυτιοφορέα. Το ποιοτικό πετρέλαιο έχει κόκκινο χρώμα και δεν είναι θολό. Ο καταναλωτής πρέπει να πληρώσει μετά την παραλαβή της απόδειξης η οποία προσέχουμε να είναι καθόλα νόμιμη, να αναγράφονται δηλαδή όλα τα στοιχεία που ορίζει ο νόμος. Εκτός από το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του πελάτη, το ποσό και την ώρα πληρωμής, απαραίτητο είναι η απόδειξη να αποδεικνύει τα λίτρα αλλά και το ύψος στάθμης του πετρελαίου.

Το ιδανικό για να μην εξαπατηθεί ο καταναλωτής, είναι να έχει μαζί του έναν γνώστη των διαστάσεων της δεξαμενής ώστε να μην «ριχτεί» στα λίτρα. Για παράδειγμα, αν μια δεξαμενή έχει μήκος 2,0 μέτρα, πλάτος 1,25 μέτρα και ύψος 1 μέτρο, τότε η συνολική χωρητικότητά της είναι 2.5 κυβικά μέτρα ( 2 x1,25×1=2.5 m 3 ) ή 2500 λίτρα. Η σωστή ανύψωση της στάθμης, φαίνεται μετά από 5- 6 λεπτά που έχει «κάτσει» ο αφρός.

Το άρθρο Διάθεση πετρελαίου θέρμανσης- Προσοχή στις απάτες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα