Τέλος οι δωρεάν πλαστικές σακούλες- Έρχεται χρέωση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τέλος το «τζάμπα» για τις πλαστικές σακούλες των σούπερ μάρκετ, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να καταργηθεί το πλαστικό που προκαλεί βλάβες στο περιβάλλον. Από τα μέσα του ερχόμενου έτους και συγκεκριμένα τον Ιούνιο, οι καταναλωτές θα δίνουν 5 ή 10 λεπτά επιπλέον, εάν θέλουν να βάζουν τα ψώνια τους σε πλαστικές σακούλες.

Οι χώρες πρέπει να προσαρμοστούν σε μία κοινοτική οδηγία, φιλική στο περιβάλλον, χωρίς όμως να δημιουργείται πρόβλημα και στους σχετικούς επαγγελματίες. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σεβόμενο τους κλάδους που έχουν έσοδα

από την πλαστική σακούλα, επέλεξε τη δεύτερη ρύθμιση από τις δύο εναλλακτικές λύσεις που δόθηκαν στα κράτη- μέλη. Η πρώτη επιλογή είναι να ληφθούν μέτρα που θα εξασφαλίζουν ότι η ετήσια ατομική κατανάλωση θα φτάνει τις 90 σακούλες μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη του 2019 ή τις 40 μέχρι το 2025. Εναλλακτικά, οι χώρες θα υπέγραφαν πως μέχρι και το τέλος του Δεκέμβρη του 2018, θα υπάρχει αντίτιμο για τις πλαστικές σακούλες στα καταστήματα.

Οι τιμές πιθανόν να είναι ανάλογες του μεγέθους και του βάρους της σακούλας, ενώ ενδέχεται να υπάρξει χρέωση και για αυτές που χρησιμεύουν για τα οπωροκηπευτικά.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος στοχεύει στην επιτυχία αυτού του επιχειρήματος, και οι έλεγχοι στα σημεία πώλησης θα είναι συχνοί. Οι παραβάτες αν δεν συμμορφώνονται με τις συστάσεις, θα έρχονται αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων.

Το άρθρο Τέλος οι δωρεάν πλαστικές σακούλες- Έρχεται χρέωση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα