Τέλος η «μπροστάντζα» για αγορά πετρελαίου θέρμανσης και για τους… ελάχιστους που θα λαμβάνουν πλέον το επίδομα

Τα πάνω-κάτω έρχονται με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει, την κατάργηση της προκαταβολής για όσους ήθελαν να την λάβουν και αμέσως μετά και με την κατάθεση της απόδειξης να επέρχεται η εξόφληση. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι

πρώτα θα πληρώνεται το πετρέλαιο με την παραλαβή και αμέσως μετά θα εισπράττουν το επίδομα. Το ζητούμενο εδώ είναι ποιος έχει να πληρώσει για να βάλει το πετρέλαιο !

Παράλληλα, προβλέπονται στο νέο σχέδιο αλλαγές των εισοδηματικών κριτηρίων, βέβαια προς το αυστηρότερο, πράγμα που σημαίνει ότι για να πάρει κάποιος και αυτή την ισχνή επιδότηση για να μην παγώσει, θα πρέπει να είναι πένητας, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα λαμβάνει τίποτα. Όμως μία ακόμη αλλαγή είναι και η μείωση αυτής καθ΄ αυτής της επιδότησης.

Το επικρατέστερο σενάριο για εισοδηματικά-περιουσιακά κριτήρια

Τα σενάρια για τα κριτήρια και το ψαλίδισμά τους είναι πολλά και ο αρμόδιος υπουργός, Τ. Αλεξιάδης καλείται να αποφασίσει το αργότερο έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Πάντως σύμφωνα με τα έως τώρα σενάρια, το επικρατέστερο είναι:

– Η μείωση κατά 50% ή 60% των εισοδηματικών κριτηρίων και να φθάσει τα 10.000 ή 12.000 ευρώ

– Μείωση των περιουσιακών κριτηρίων

– Μείωση κατά 50% του ποσού του επιδόματος και φθάνει στα 105 εκ. € από 210εκ. € πέρυσι

Το ψαλίδισμα φαίνεται να είναι μονόδρομος και για έναν ακόμη λόγο. Για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει πληρώσει η Κυβέρνηση τα περυσινά χρήματα στους δικαιούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα