Τελειώνει όπως το ξέραμε το σύστημα της φορολογικής δήλωσης για μισθωτούς και συνταξιούχους

Δεν θα συμπληρώνουν φορολογικές δηλώσεις οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος τονίζει ότι θα προσθέτουν μόνο επιπλέον εισοδήματα εάν αυτά υπάρχουν.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», είπε: «Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή, προχωρούμε στο επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε, δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014.

Οι φορολογούμενοι με

τους κωδικούς τους θα μπαίνουν στο λογαριασμό τους, όπου θα είναι προσυμπληρωμένα όλα τα στοιχεία των εισοδημάτων τους και έτσι θα είναι εύκολη η διαδικασία. Το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να συμφωνήσουν ή να συμπληρώσουν πρόσθετα στοιχεία».

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρει ακόμα ότι πρόκειται να γίνουν τεχνικές βελτιώσεις στις δύο ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι, ενώ, όπως όλα δείχνουν, δεν θα χρειασθούν οι αποδείξεις του 2013.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων διαψεύδει επίσης ισχυρισμούς της τρόικας σχετικά με την εισπραξιμότητα των φόρων στα ακίνητα, ενώ ισχυρίζεται πως τα έσοδα από το κυνήγι της φοροδιαφυγής θα είναι τελικώς περισσότερα από αυτά που εκτιμούν οι εκπρόσωποί της: «Έχουν μια τάση να είναι πιο συντηρητικοί από εμάς, αλλά νομίζω ότι όσο και αν τις προηγούμενες χρονιές αυτοί ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα, πλέον εμείς έχουμε καλύτερη εικόνα». Τέλος, υποστηρίζει ότι στην κυβέρνηση έχουν αντιληφθεί πως «αν δεν επιτύχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, δεν θα επιτύχει ούτε η ίδια η κυβέρνηση ούτε η χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα