Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε σύρραξη με την Τουρκία!

Θερμό επεισόδιο έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι μετά από ακόμη μια τουρκική πρόκληση με παράνομη είσοδο τετράδας μαχητικών αεροσκαφών στο ενεργοποιημένο πεδίο βολής Άνδρου.

Τα τρία πολεμικά πλοία, που πραγματοποιούσαν βολές στο σημείο κατάφεραν, χάρη στην άμεση ειδοποίηση του ραντάρ της Πάρνηθας, να διακόψουν τελευταία στιγμή προκειμένου να μη χτυπήσουν τα τουρκικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 15.00 της Παρασκευής, όταν στο παγίως και καθημερινά ενεργοποιημένο πεδίο βολής Άνδρου κατευθύνθηκαν σε ύψος 5.000 έως 7.000 πόδια τέσσερα

τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που είχαν μπει παράνομα στο FIR Αθήνας.

Τότε το ραντάρ Πάρνηθας έκανε ταυτόχρονα τρεις κινήσεις:

-Ειδοποίησε τον τουρκικό σχηματισμό ότι μπαίνουν σε άκρως επικίνδυνη περιοχή βολών.

-Ειδοποίησε τα ελληνικά πλοία που διέκοψαν αμέσως τις βολές.

-Ειδοποίησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων που αυτό αμέσως ενεργοποίησε την κόκκινη γραμμή με το Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας για να διακοπεί η επικίνδυνη πτήση

Η άμεση διακοπή των βολών ήταν σωτήρια για τα τουρκικά αεροσκάφη, καθώς είχαν διασχίσει ένα κομμάτι του πεδίου βολής μέχρι να ολοκληρωθεί η ενημέρωσή τους.

Στρατιωτικές πηγές, που επικαλούνται «Τα Νέα», κάνουν λόγο για «άκρως επικίνδυνη πρόκληση, που οφείλεται είτε σε προσχεδιασμένη ενέργεια είτε σε εγκληματική απειρία του επικεφαλής του τουρκικού σχηματισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα