Στον «αστερισμό» των λουκέτων τα ξενοδοχεία του κέντρου

-Το ένα μετά το άλλο κατεβάζουν ρολά τα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, καθώς η υποβάθμιση είναι συνεχής, λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας και της οικονομικής κρίσης.

Ρεπορτάζ: Κώστας Μοσχολιός

Άλλο ένα μεγαλοπρεπές ξενοδοχείο της πόλης των Αθηναίων έκλεισε τις πόρτες του στους επισκέπτες και τους τουρίστες από την 31η Μαΐου. Πρόκειται για το ξενοδοχείο 5 αστέρων Athens Imperial,

με 237 δωμάτια, που βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο. «Η εταιρεία Ελληνική Τουριστική ΑΞΤΕ, μισθώτρια του ξενοδοχείου Athens Imperial που βρίσκεται στην Πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα, με λύπη της ανακοινώνει τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου την 31η Μαΐου 2012», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση της Ελληνικής Τουριστικής ΑΞΤΕ, της αλυσίδας Classical Ηotels, του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη. Αιτία του νέου λουκέτου σε ξενοδοχείο αποτελεί, εκτός των άλλων, η οξυμμένη οικονομική κρίση, αλλά κυρίως η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, που οφείλεται εν πολλοίς στη λαθρομετανάστευση.

ΠΟΕΕ-ΥΤΕ: Τελείωσαν οι εποχές των παχέων αγελάδων!

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού & Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων ανέφερε σχετικά με το κλείσιμο του Imperial πως «η Ελληνική Τουριστική ΑΞΤΕ (Crecotel) επικαλείται ως λόγους την υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και την οικονομική κρίση. Όμως δεν λέει όλη την αλήθεια. Η γνωστή αλυσίδα δείχνει τάσεις αποχώρησης από τα ξενοδοχεία πόλης, λόγω των υψηλών μισθωμάτων που συνήφθησαν σε εποχές παχέων αγελάδων και λόγω υπερέκθεσης σε δανεισμό που προέκυψε κατά την επιθετική επέκτασή της την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, γεγονός που σε περίοδο οικονομικής κρίσης ενδεχομένως να της προκαλεί ασφυξία διαχείρισης των υποχρεώσεών της, με αποτέλεσμα την τελευταία διετία να μην είναι ιδιαίτερα συνεπής και στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους σε όλη την περιφέρεια με καθυστερήσεις αποδοχών».

Πάνω από 20 λουκέτα σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας

Είναι δεδομένο πάντως, ότι η διακοπή λειτουργίας ενός τόσο μεγάλου και πολυτελούς ξενοδοχείου δεν αποτελεί έκπληξη. Και αυτό διότι τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει πάνω από 20 ξενοδοχεία στην Αθήνα. Είχαν προηγηθεί το επιβλητικό «La Mirage» και το πέντε αστέρων «2 Fashion House Hotel» στην πλατεία Ομονοίας, το τεσσάρων αστέρων «Κάνιγγος 21» στην ομώνυμη πλατεία, το «Jason Prime», το ιστορικό «Εsperia Ρalace» της οδού Σταδίου, καθώς και το «City Plaza», το «Αθηναία», το «Αμαρυλλίς», το «Baby Grand» στην οδό Αθηνάς, αλλά και άλλα μικρά ξενοδοχεία. Είναι χαρακτηριστικό πως η συνολική απώλεια των εσόδων όλων των ξενοδοχείων της Αττικής, όπως τα παρουσίασε η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, ανήλθε σε 62 εκ. ευρώ για το 2010 σε σχέση με το 2009, με την πτώση να ακόμη μεγαλύτερη για το 2011. Αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας, οι οποίες μειώθηκαν τουλάχιστον κατά 1.500 μέχρι το 2011. Αν συνυπολογίσει κανείς και τις περίπου 2.000 απολύσεις στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, τότε οι χαμένες θέσεις εργασία

Keywords
Αναζητήσεις
hotel city plaza athens εκλεισε
Τυχαία Θέματα