ΤΕΕ: Συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Πέμπτη έξω από το ΕΤΑΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) πραγματοποιούν την Πέμπτη στις 14.00 οι διπλωματούχοι μηχανικοί, ζητώντας «την ανάκληση των παράνομων και εξοντωτικών αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών τους».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), οι διπλωματούχοι μηχανικοί «αγωνίζονται:

- Αφενός μεν, να αποτρέψουν την επιβολή εξοντωτικών αυξήσεων και μάλιστα αναδρομικά από το 2011 στις ασφαλιστικές εισφορές των Μηχανικών,

που αδυνατούν να τις καταβάλλουν αφού μαστίζονται από την φτώχεια και την ανεργία, με συνέπεια να εξωθούνται μαζικά εκτός επαγγέλματος, στο οικονομικό, επαγγελματικό και κοινωνικό περιθώριο,

- Αφετέρου δε, να διασώσουν τον ασφαλιστικό φορέα τους, μετά την λεηλασία των αποθεματικών του, από την πλήρη κατάρρευση, που τον οδηγούν οι μνημονιακές επιλογές της τρόικας των δανειστών και της τρόικας των κυβερνώντων, με αιχμή του δόρατος τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση και τον εγκάθετο πρόεδρο του ΔΣ ΕΤΑΑ, σε εντεταλμένο ρόλο εκτελεστή-εισπράκτορα».

Το Επιμελητήριο σημειώνει ότι «την Πέμπτη συνεδριάζει για πρώτη φορά το Δ.Σ. του ΕΤΑΑ με νέα σύνθεση την οποία σχημάτισε αντιδημοκρατικά και αντιδεοντολογικά ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, αντικαθιστώντας εν ψυχρώ 5 από τα 15 μέλη του και αφαιρώντας εντελώς την εκπροσώπηση του ΤΕΕ κατά τρόπο, ώστε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να μειοψηφεί στις παράνομες και αντιδημοκρατικές εισηγήσεις του, εις βάρος των ασφαλισμένων Μηχανικών ο εγκάθετος πρόεδρος του Δ.Σ. ΕΤΑΑ».

Με την κινητοποίησή τους αυτή οι μηχανικοί, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «καλούνται να θέσουν τον πρόεδρο, τα πέντε νέα μέλη και ιδιαίτερα τον διορισμένο κυβερνητικό επίτροπο του ΔΣ ΕΤΑΑ απέναντι στις νομικές, ηθικές, δεοντολογικές και διαχειριστικές ευθύνες τους, όπως επίσης να δείξουν εμπράκτως και με τον πιο εμφατικό τρόπο την αποδοκιμασία τους στη νέα ωμή κυβερνητική επέμβαση στη λειτουργία του Ταμείου».

Keywords
Τυχαία Θέματα