Ταϊλανδοί επιχείρησαν να εισβάλλουν στην κυβερνητική έδρα

Εκατοντάδες Ταϊλανδοί διαδηλωτές που ζητούν την αποχώρηση της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα από την εξουσία, προσπάθησαν σήμερα (30/11) να εισέλθουν με την βία στην έδρα της κυβέρνησης η οποία φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Επίσης σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώθηκαν και τα πρώτα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές

που τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης και άλλων που τάσσονται κατά.

Η κυβέρνηση έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγει τις συγκρούσεις με μια αντιπολίτευση, η οποία κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της κάθε ημέρα, καταλαμβάνοντας ή πολιορκώντας υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες από την Δευτέρα. Περισσότεροι από 10.000 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, μετείχαν σήμερα σε κινητοποιήσεις που γίνονταν σε διάφορες περιοχές της Μπανγκόκ.

Ωστόσο μετά το αποκορύφωμα των διαδηλώσεων με την συμμετοχή περισσότερων από 150.000 ανθρώπων την περασμένη Κυριακή, υπάρχουν ανησυχίες ότι αύριο μπορεί να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, καθώς όπως δήλωσε χθες ο Σουτέπ Ταγκσουμπάν, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο οποίος πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις και απέρριψε τις προτάσεις για διάλογο της κυβέρνησης, "η 1η Δεκεμβρίου θα είναι η ημέρα της νίκης".

Keywords
Τυχαία Θέματα