Η αναβολή από την τρόικα «τρέχει» την κυβέρνηση

Αν και η τρόικα ανέβαλε οριστικά την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα επιστροφή των επικεφαλής των κλιμακίων της στην Αθήνα αφού θεωρούν ότι δεν υπάρχουν για την ώρα εγγυήσεις πως θα καταλήξει σε επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου ευρεία σύσκεψη με στόχο να ξεπεραστεί το «αγκάθι» των πλειστηριασμών στις διαπραγματεύσεις μαζί της.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

και οι Γ. Στουρνάρας, Κ. Χατζηδάκης, Ν. Μηταράκης και Θ. Σκορδάς.

Στην πρωινή σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν όλες οι εκκρεμότητες, καθώς στην κυβέρνηση θέλουν να κλείσει η συμφωνία πριν το τέλος του έτους, με δεδομένη την αναβολή της επίσκεψης της τρόικας, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Μετά τη σύσκεψη, σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως για να μην έχει υπάρξει κατάληξη μέχρι τώρα, υπάρχουν διαφορές.

«Πιέζουμε να υπάρξει κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερη, χωρίς αυτή η κάλυψη να αφορά μπαταχτσήδες και ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τις ρυθμίσεις για να μην πληρώνουν» προσέθεσε.

Όσον αφορά την επιστροφή της τρόικας, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα και όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία συμμόρφωσης της Αθήνας προς τις δεσμεύσεις της, αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα