Ταυτοποιήθηκε ένας από τους καμικάζι του Μπατακλάν – Τι γράφει για αυτόν η Le Monde

Oι Αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση ενός εκ των τριών καμικάζι του Μπατακλάν, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον 29χρονο Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι.

Οι γαλλικές Αρχές κατάφεραν να αναγνωρίσουν τον δράστη από το δακτυλικό αποτύπωμα σε ένα κομμένο δάχτυλο εντός του θεάτρου.

Ο Μοστεφάι ήταν 29 ετών, Γάλλος αλγερινής καταγωγής, είναι ο πρώτος από τους επτά τρομοκράτες που αναγνωρίστηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 29χρονος τζιχαντιστής στο παρελθόν είχε ταξιδέψει στη Συρία μέσω Τουρκίας, όπου και εκπαιδεύθηκε από το

Ισλαμικό Κράτος.

Τα γαλλικά Μέσα υπογραμμίζουν τη ζωή του σε πολύ υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού, όπου σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί ισλαμιστές που έχουν στραφεί στο ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Το παλιό σπίτι του έγινε αντικείμενο ερευνών, το Σάββατο, από ομάδα ανδρών της Αντιτρομοκρατικής, ενώ υπό κράτηση βρίσκονται ο πατέρας και ο αδερφός του από το βράδυ του Σαββάτου.

Παράλληλα, οι γαλλικές Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά όλες τις διασυνδέσεις του 29χρονου εντός και εκτός Γαλλίας, ώστε να εντοπιστούν τυχόν σύνδεσμοί του με το Ισλαμικό Κράτος και πιθανόν και νέοι πυρήνες τζιχαντιστών.

Τι αναφέρει η Le Monde

Η ταυτότητα του καμικάζι του Μπατακλάν έχει αναγνωρισθεί από τους ερευνητές χάρη στο αποτύπωμα ενός δάχτυλού του. Ο Ισμαήλ Ομάρ Μοστεφαΐ έχει γεννηθεί στην πόλη Κουρκουρόν, 25 χλμ. νότια του Παρισιού, και ζούσε τουλάχιστον έως το 2012 στη γειτονική πόλη Σαρτρ, αναφέρουν σήμερα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Η Le Monde αναφέρει επικαλούμενη πηγές της πως ο Ισμαήλ Μοστεφαΐ είναι πολύ πιθανόν να πέρασε μερικούς μήνες στη Συρία το χειμώνα του 2013-2014, καθώς οι ερευνητές βρήκαν ίχνη από το πέρασμά του από την Τουρκία.

Το βράδυ της Παρασκευής, στις 21:40 (τοπική ώρα), ο Ισμαήλ Μοστεφαΐ είναι ένας από τους τρεις άνδρες που βγαίνουν από ένα μαύρο Polo και εισβάλλουν στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν, στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού. Οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά, ανοίγουν πυρ κατά ριπάς εν μέσω της συναυλίας. Σε σύντομη συνομιλία που είχαν με την αστυνομία πριν ανατινάξουν την αίθουσα, μίλησαν για τη Συρία και το Ιράκ. Άφησαν πίσω τους 89 νεκρούς και πολυάριθμους τραυματίες.

Χάρη στο κομμένο δάκτυλο, ο Ισμαήλ Μοστεφαΐ είναι ο μόνος από τους καμικάζι που έχει ταυτοποιηθεί μέχρι τώρα. Γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1985 στην Κουρκουρόν, είχε αλγερινή καταγωγή και ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ είχε επίσης δύο αδελφούς και δύο αδελφές, σύμφωνα με τη Journal du Centre. Ένας από τους αδελφούς του είχε ένα μπαρ με ναργιλέδες στην Σαρτρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα