Τα smartphones βλάπτουν την υγεία μας

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα από μια εταιρία φυσικοθεραπείας, οι χρήστες smartphone, tablet και laptops ρισκάρουν με τη συνεχή χρήση των συσκευών τους.

Και αυτό συμβαίνει γιατί γίνονται "σκλάβοι της οθόνης", αφού όπως έχει παρατηρηθεί εργάζονται ακόμα και κατά τη διάρκεια κοινωνικών δραστηριοτήτων, ή αφού φτάσουν σπίτι τους. Σύμφωνα με την έρευνα, η λανθασμένη στάση του σώματος των χρηστών τέτοιων συσκευών

μπορεί να οδηγήσει σε πόνους στη μέση ή στο κεφάλι.

Σε αυτό το κλίμα, τα συνδικάτα δήλωσαν πως κάποια στιγμή οι άνθρωποι πρέπει να κλείνουν αυτές τις συσκευές. Σε διαδικτυακή έρευνα που έγινε σε 2.010 εργαζόμενους, το συμπέρασμα ήταν πως σχεδόν τα δύο τρίτα από τους ερωτηθέντες, συνεχίζουν να εργάζονται ακόμα και μετά το κανονικό τους ωράριο.
Ο οργανισμός προσέθεσε πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι συνέχιζαν την εργασία τους για επιπλέον δύο ώρες την ημέρα κατά μέσο όρο, ενώ από τα δεδομένα της έρευνας προκύπτει πως ο υπερβολικός φόρτος εργασίας σε συνδυασμό με την απάλειψη των συνθηκών πίεσης στο εργασιακό περιβάλλον, αποτελούν τους κυριότερους λόγους για τον επιπλέον φόρτο.

Ο γενικός γραμματέας του Trades Union Congress, από όπου και διεξήχθη η έρευνα, Brendan Barber δήλωσε:

"Ο Υπερβολικός φόρτος εργασίας δεν είναι καλός για κανέναν. Όσοι εργάζονται πάρα πολλές ώρες, κατά πάσα πιθανότητα δεν αποδίδουν και καλά στην εργασία τους και το άγχος ενός όγκου εργασίας που δεν μπορεί να διαχειριστεί κάποιος, οδηγεί στην εκδήλωση ασθενειών. Όταν κάποιος έχει τόσο φόρτο που νιώθει συνεχώς την ανάγκη να προσθέτει ώρες στο ωράριό του, τότε τα πράγματα έχουν ξεφύγει εκτός ελέγχου. Εργαζόμενοι που βρίσκουν τους εαυτούς τους σε μια θέση όπου δεν μπορούν να φύγουν από τη δουλειά τους, θα πρέπει να μιλήσουν με τους προϊσταμένους τους και να μάθουν να σβήνουν τα smartphones τους".

Keywords
Τυχαία Θέματα