Τα σενάρια της επόμενης ημέρας στο ΠΑΣΟΚ

Από τη Στεφανία Μουρελάτου ([email protected])

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κλιμακώνει συνεχώς το δίλημμα του ότι αν η Ελιά αποδοκιμαστεί από τους ψηφοφόρους , δεν θα υπάρχει καμιά νομιμοποίηση για να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει την Κυβέρνηση, με προφανή στόχο να ανακόψει τις διαρροές προς τη ΝΔ,

το Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο οι εσωκομματικοί στρατοί προετοιμάζονται για το βράδυ της Κυριακής των ευρωεκλογών, έτοιμοι να εγείρουν θέμα για την επόμενη ημέρα.

Οι παρασκηνιακές συζητήσεις είναι πυρετώδεις και ήδη πολλά σενάρια ψιθυρίζονται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με δημοσιογράφους. Από το να υπάρξει μεταβατικός πρόεδρος , που θα εγγυηθεί την ενότητα του ΠΑΣΟΚ κατά την μετάβαση στη νέα ηγεσία έως μετωπική σύγκρουση και ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Πολλοί θα έβλεπαν τον Κώστα Σκανδαλίδη σε έναν ρόλο μεταβατικού Προέδρου-γεφυροποιού, ενώ ενδιαφέρον έχει πως θα κινηθούν πρωτοκλασάτα στελέχη με ηγετικές φιλοδοξίες όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και η Φώφη Γεννηματά, που δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους και προεκλογικά μετέχουν ενεργά στην εκστρατεία της Ελιάς με ομιλίες δείχνοντας ότι υπερτερεί των σεναρίων της επόμενης μέρας το να μην καταρρεύσει εκλογικά το ΠΑΣΟΚ .

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφήνει να διαφανεί ότι δεν θα επιχειρήσει να καμουφλάρει το δικό του μερίδιο ευθύνης. «Μη σας απασχολεί, δεν πρόκειται κανείς να κρυφτεί σε σχέση με τις ευθύνες του. Και απευθύνεστε σ’ εμένα, που δεν κρύβομαι ποτέ και που αναλαμβάνω όλο το βάρος» ανέφερε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο ΣΤΑΡ. Συνεργάτες του πάντως σημειώνουν με νόημα ότι αν τα ποσοστά της Ελιάς δεν είναι καλά, ο κ. Βενιζέλος θα πάρει πρωτοβουλία για εσωτερικές διαδικασίες πχ συνέδριο βάζοντας όμως αμείλικτα ερωτήματα και θέτοντας προ των ευθυνών τους όλους όσους εσωκομματικά τον αμφισβητούν το τελευταίο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα