Παραδόθηκε ο καταζητούμενος Δ. Βαρβαρέσος

Μόνος του πήγε στην Αστυνομία, προκειμένου να παραδοθεί ο Δημήτρης Βαρβαρέσος, ο οποίος καταζητούταν εδώ και μήνες για 15 τουλάχιστον ληστείες σε τράπεζες, αλλά και για συμμετοχή σε κυκλώματα της νύχτας που δρούσαν στην Πάτρα.

Ο συλληφθείς είχε τραυματιστεί κατά

τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής τον Απρίλιο του 2013 έξω από καφετέρια στην οδό Ανθείας 181, στην περιοχή Ζαρουχλέικα στην Πάτρα, στο σημείο όπου είχε πέσει νεκρός ο Πάνος Τσίρκας, ο οποίος φέρεται να εμπλεκόταν στη δολοφονία δυο ατόμων έξω από νυχτερινό κέντρο της Πάτρας, στην οδό Σαχτούρη.

Το χρονικό

Ξημερώματα Τετάρτης 16 Απριλίου, έξω από το νυχτερινό κέντρο «Μπιζού» επί της οδού Σαχτούρη στην Πάτρα, πέφτει νεκρός από τα πυρά εκτελεστών ο αθλητής του χάντμπολ Βασίλης Σινούρης, ενώ ο Κωνσταντίνος Φράγκος τραυματίζεται σοβαρά και αργότερα καταλήγει.

Τέσσερις ημέρες μετά και μάλιστα μέρα μεσημέρι, σε αντίποινα για τη δολοφονία του Φράγκου, μπράβοι στήνουν καρτέρι στην οδό Ανθείας και γαζώνουν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο Πάνος Τσίρκας, ο Νίκος Ντάντης και ο Δημήτρης Βαρβαρέσος. Ο πρώτος πεθαίνει ακαριαία, ο δεύτερος τραυματίζεται σοβαρά και πεθαίνει λίγες ημέρες μετά και ο τρίτος τραυματίζεται ελαφριά, διαφεύγοντας από τη σκηνή του εγκλήματος.

Ο Τσίρκας και ο Βαρβαρέσος θεωρούνταν οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία έξω από το νυχτερινό κέντρο της Πάτρας. Τα μέλη της αντίπαλης ομάδας, λοιπόν, πήραν εκδίκηση ανοίγοντας πυρ εναντίον τους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μάλιστα, πίσω από την εκτέλεση του Τσίρκα πιθανόν να βρίσκεται ο αδελφός του Φράγκου, ο Αλέξης.

Να σημειωθεί, ότι αδελφός του δολοφονηθέντα μπράβου Πάνου Τσίρκα είναι ο διοικητής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πατρών, ο Παντελής Τσίρκας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε υπηρετήσει ως προϊστάμενος της Κρατικής Ασφάλειας Πάτρας. Μετά το περιστατικό μάλιστα ο Παντελής Τσίρκας έλαβε άδεια από την υπηρεσία του, ενώ έγινε γνωστό ότι δρομολογήθηκε η μετακίνησή του σε άλλη μονάδα.

Η δικογραφία της διπλής δολοφονίας στη Σαχτούρη βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν ασκηθεί διώξεις.

Βαρβαρέσος και Θέμης Δήμου, που συνελήφθη πρόσφατα σε μπλόκο σε καφετέρια του Χαλανδρίου Αττικής, από όπου ξέφυγε ο πρώτος, φέρονται ως σκληρό δίδυμο στον χώρο του εγκλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα