Τα πιο ακριβά τέλη κυκλοφορίας στην Ευρώπη

«Η στραβός είναι ο γιαλός… ή στραβά αρμενίζουμε» λέει ο λαός μας και μάλλον έχει δίκιο παρατηρώντας τα όσα περίεργα τουλάχιστον συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης, όπου οι μισθοί, οι συντάξεις και γενικότερα τα εισοδήματα γκρεμίζονται όχι απλώς πέφτουν την ίδια στιγμή που οι φόροι ανεβαίνουν πολύ με αποτέλεσμα οι Έλληνες να πληρώνουν με λιγότερα εισοδήματα περισσότερα στο κράτος από ότι οι υπόλοιποι ευρωπαίοι.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των τελών κυκλοφορίας

των αυτοκινήτων όπου η χώρα μας βρίσκεται πίσω μόνο από την Ολλανδία σε ολόκληρη την ενωμένη «Γηραιά Ήπειρο» έχοντας αναλογικά όμως (μισθοί – φόροι) τα πιο ακριβά τέλη κυκλοφορίας και τη φορολογία καυσίμων.

Εάν προσθέσουμε και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, αλλά και τα τεκμήρια, το κόστος συντήρησης των ΙΧ εκτινάσσεται πραγματικά στην Ελλάδα της οποίας οι πολίτες πρέπει να κάνουν ανασκαφές για να βρουν λεφτά από το παρελθόν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως το καταγράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», είναι πως για τέλη και φόρο πολυτελείας, ένα δίλιτρο ΙΧ κοστίζει στον Έλληνα 815 ευρώ ετησίως, ενώ στον Γερμανό 184 ευρώ και στον Γάλλο τίποτα.

Η έρευνα του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου, που τη δημοσιεύει η εφημερίδα, καταγράφει το φορολογικό καθεστώς για τα αυτοκίνητα σε 40 χώρες του κόσμου. Αποτυπώνει τη νομοθεσία που ίσχυε την 1η Ιανουαρίου 2014, ενσωματώνοντας όλες τις αλλαγές που επήλθαν κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς.

Λεπτομερώς αναλύεται από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Κατασκευαστών το σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας στις 40 χώρες. Επιλέγοντας τρία μοντέλα αυτοκινήτων (1.200, 1.400 και 2.000 κυβικά) και υπολογίζοντας τα τέλη με βάση το σύστημα κάθε χώρας, η Ελλάδα εμφανίζεται στη 2η θέση όσον αφορά στα ΙΧ μεγάλου κυβισμού, μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στην Ολλανδία είναι ακριβότερα τα τέλη, όπου για ένα δίλιτρο αυτοκίνητο το οποίο εκπέμπει 167 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο και έχει 151 ίππους τα τέλη φθάνουν τα 1.444 ευρώ.

Η Ελλάδα είναι στη δεύτερη θέση, καθώς, αν προστεθούν τα τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, η επιβάρυνση φτάνει στα 815,75 ευρώ. Στην 3η θέση είναι η Ιρλανδία και η Αυστρία με 570 ευρώ, ακολουθεί η Κύπρος με 501 ευρώ, ενώ Ιταλία και Βέλγιο βρίσκονται στα επίπεδα των 400-430 ευρώ.

Όλες οι άλλες χώρες ρίχνουν την επιβάρυνση ακόμη και κάτω από τα 200 ευρώ, με τρεις (Γαλλία, Εσθονία, Σλοβακία) να εφαρμόζουν πολιτική μηδενικών τελών κυκλοφορίας. Αθάνατη Ελλάδα….

Keywords
Αναζητήσεις
τέλη κυκλοφορίας αυστρία, ποσο ειναι τα τελη κυκλοφοριας sthn aystria
Τυχαία Θέματα