Τα κάθετα δάση στην πόλη του Μιλάνου!

Μετά τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας, που έχουμε μάθει από την αρχαιότητα έρχονται τα κάθετα δάση στο Μιλάνο, ένα σχέδιο του αρχιτέκτονα Stefano Boeri.

Το έργο προσπαθεί να "παντρέψει" δύο κόσμους, τον αστικό και τον φυσικό σε έναν συνδυασμό που είναι τουλάχιστον εντυπωσιακός.

Οι ουρανοξύστες του αρχιτέκτονα διαθέτουν ειδικές προθήκες σε ορισμένους ορόφους που επιτρέπουν την ανάπτυξη μεγάλων δέντρων.

Επειδή δεν υπάρχουν αντίστοιχες προθήκες όμως σε κάθε όροφο, είναι δυνατή η ανάπτυξη μεγάλων δέντρων που δημιουργούν ένα μοναδικό φαινόμενο.

Oυσιαστικά το μοναδικό σχέδιο

του Ιταλού αρχιτέκτονα είναι ένα κάθετο δάσος απλωμένο στους ορόφους μιας πολυκατοικίας, μάλιστα με τον συνδυασμό πολλών παρόμοιων κτηρίων δημιουργείται ένα φαινόμενο που θα μπορούσε να αλλάξει την όψη των πόλεων.

Το κάθετο δάσος θα κάνει τη ζωή των κατοίκων στο Μιλάνο ακόμα πιο πράσινη και θα δώσει οξυγόνο στην επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της πόλης.

Το αρχικό σχέδιο περιλαμβάνει δύο κάθετα δάση σε δυο ουρανοξύστες, 110 και 76 μέτρων που είναι υπό κατασκευή στο κέντρο του Μιλάνο, κοντά στην γειτονιά της Isola.

Το μίνι δάσος θα περιλαμβάνει 900 δέντρα με ύψος 3, 6 και 9 μέτρα, ενώ όσον αφορά στο πότισμα των δέντρων, θα γίνεται από την ανακύκλωση των υδάτων που χρησιμοποιούνται από το κτήριο.

Τα κτήρια θα περιλαμβάνουν επίσης και άλλες προηγμένες τεχνολογίες, όπως φωτοβολταϊκά και αιολικό σύστημα ενέργειας, στοιχεία που μπορούν να προσελκύσουν πολλούς επενδυτές ή ίσως θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους δήμους να κερδίζουν χρήματα από την ενέργεια.

Keywords
Αναζητήσεις
οι ουρανοξυστες του μιλανου
Τυχαία Θέματα