Τα εφτά «θαύματα» που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε (photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο πλανήτης είναι γεμάτος από ομορφιές, που όλοι θα θέλαμε να δούμε πριν εγκαταλείψουμε τον «μάταιο» τούτο κόσμο, όμως αυτό μοιάζει σχεδόν ανέφικτο. Τα βιβλία, η τηλεόραση, το διαδίκτυο, μας προσφέρουν εντυπωσιακές εικόνες, από όλες αυτές τις γωνιές της γης που φαίνεται ακατόρθωτο να επισκεφτούμε.

Ωστόσο, επειδή τίποτα δεν αξίζει όσο τα ταξίδια, υπάρχουν κάποια μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούμε στη ζωή μας. Είναι τα αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου και ίσως αυτό, είναι λίγο για να χαρακτηρίσουμε την απίστευτη αισθητική τους.

Πάμε

να τα δούμε:

Μπλε Τζαμί

Ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής στην Κωνσταντινούπολη

Όπερα του Σίδνεϊ

Ένα από τα πιο διάσημα κτίρια του 20ού αιώνα κοσμεί το λιμάνι του Σίδνεϊ στην Αυστραλία

Κέντρο Πομπιντού

Μένουμε Παρίσι για ένα δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής τέχνης, που φέρει και την υπογραφή του Ρέντσο Πιάνο. Το κτίριο που πάει κόντρα στη συμβατική αρχιτεκτονική επιτρέπει τη θέα στο εσωτερικό!

Καθεδρικός Ναός της Σαρτρ

Εντυπωσιακό παράδειγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής, η Παναγία της Σαρτρ στη Βόρεια Γαλλία είναι ένα αξιοθέατο που αξίζει να επισκεφτείς μετά την Παναγία των Παρισίων.

Santuario de Las Lajas

Η εκκλησία στο Ναρίνιο της Κολομβίας μοιάζει να αψηφά τη βαρύτητα.

Μάτσου Πίτσου

Η αρχαία πόλη που βρίσκεται στο νότιο Περού είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκας.

Golden Pavilion

Το μαγευτικό Golden Pavilion στην πόλη Kyoto της Ιαπωνίας.

Turninn Βuilding

Η άγρια ομορφιά της Ισλανδίας καθρεφτίζεται σε αυτό το πανέμορφο κτίριο που κοσμεί το Ρέικιαβικ και όλα δένουν αρμονικά.

The Flatiron Building

Ο ουρανοξύστης-ορόσημο της Νέας Υόρκης βρίσκεται στον αριθμό 175 της Fifth Avenue στο Manhattan. Μετά την ολοκλήρωση του, το 1902, ήταν ένα από τα ψηλότερα κτίρια στην πόλη.

Σαγράδα Φαμίλια

Η μεγάλη ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη Βαρκελώνη είναι σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί και αυτό από μόνο του αποτελεί λόγο για να την επισκεφτείς. Ο Γκαουντί αφιέρωσε τα τελευταία του χρόνια στο έργο και όταν πέθανε το 1926, λιγότερο από το ένα τέταρτο του έργου είχε ολοκληρωθεί.

Το άρθρο Τα εφτά «θαύματα» που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε (photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα