Τα διεθνή ΜΜΕ για την ΕΡΤ

Στο επίκεντρο των γερμανικών μέσων ενημέρωσης βρίσκονται οι εξελίξεις στην Ελλάδα και το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Απεργίες στην Ελλάδα: ‘Κάτω η χούντα’» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Spiegel για τις κινητοποιήσεις για την ΕΡΤ.

«Χιλιάδες

Έλληνες διαδήλωσαν χθες, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, για το κλείσιμο της δημόσια τηλεόρασης. Τα συνδικάτα κήρυξαν απεργίες με αφορμή την ΕΡΤ, οι οποίες στη συνέχεια πήραν μαζικό χαρακτήρα και εξελίχθηκαν σε πορείες κατά της λιτότητας» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό και συνεχίζει:

«’Κάτω η χούντα’ έγραφαν στα πλακάτ οι διαδηλωτές, ενώ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αγνοώντας τις υποδείξεις της κυβέρνησης εξέπεμπε μέσω του ίντερνετ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus, το οποίο φέρει τον τίτλο «Η διαμάχη για την ΕΡΤ εξελίσσεται σε κρίσιμη δοκιμασία για την ελληνική κυβέρνηση», ενώ η Bild, σε ένα σύντομο δημοσίευμα ότι στην Ελλάδα «ξεκίνησαν μαζικές απεργίες ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ».

Συνεχή ενημέρωση παρέχουν όλα τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα για όλες τις εξελίξεις στη χώρα μας.

«Οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες μεταδίδονται παντού, εκτός από την Ελλάδα», αναφέρει σε δημοσίευμά του το Euronews και συμπληρώνει ότι πολύς κόσμος βρίσκεται έξω από το κτίριο της ΕΡΤ, προκειμένου να εκφράσει τον θυμό του για το «λουκέτο».

Ως κίνηση εκτόνωσης της κρίσης στην κυβερνητική συνοχή χαρακτηρίζει το Reuters την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καλέσει τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να συζητήσουν το «λουκέτο» στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

«Μαύρες οθόνες στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Le Monde, ενώ στο «ντόμινο» των εξελίξεων μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ αναφέρεται ο παρουσιαστής του CNN.

Keywords
Τυχαία Θέματα