Τα διαδικτυακά εργαλεία αναφοράς προβλήματος δεν λειτουργούν τόσο αποτελεσματικά όσο νομίζουμε...

Τα διαδικτυακά εργαλεία αναφοράς προβλήματος δεν λειτουργούν αποτελεσματικά έδειξε μια πρόσφατη Ελληνική έρευνα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας,στην Ελλάδα, μόνο το 7% των παιδιών χρησιμοποίησε ένα παρόμοιο εργαλείο όταν αναστατώθηκε από κάτι στο Διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι η βιομηχανία πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της στον τομέα αυτό.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω μια έκθεσης του προγράμματος EU Kids

Online, σε συνεργασία με Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η μελέτη επίσης έδειξε πως το 14% των παιδιών ηλικίας 9-16 ετών έχει δει εικόνες με σεξουαλικό περιεχόμενο σε ιστοσελίδες. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται ένα 10% παιδιών ηλικίας 11-16 ετών, κάτι το οποίο συνάδει με τη φυσική περιέργεια και διάθεση πειραματισμού που χαρακτηρίζει τους εφήβους.
Ακόμη τα στοιχεία λένε ότι το 33% των παιδιών 9-12 ετών, και το 70% των παιδιών 13-16 ετών που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, έχει δικό του προφίλ κοινωνικής δικτύωσης. Στο σύνολό τους, το 36% αναφέρει ότι έχει δημόσιο προφίλ, στο οποίο ένα 12% έχει προσθέσει διεύθυνση κατοικίας και αριθμό τηλεφώνου!
Παράλληλα, το 19% των παιδιών 11-16 ετών έχουν δει δυνητικά επιβλαβές υλικό παραγόμενο από το χρήστη, όπως, για παράδειγμα, υλικό που ενισχύει το μίσος (11%) και ιστοσελίδες με νευρική ανορεξία (8%).

Πηγή: Deasy.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα