Τα αεροπορικά ταξίδια του μέλλοντος: Τέλος στην τουαλέτα και τα κλασσικά καθίσματα

Οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να κάνουν τα πάντα με το μικρότερο δυνατό κόστος. Και ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν σαν ανέκδοτο ότι θα καταργήσουν τα καθίσματα και θα χρεώνουν περισσότερο τους παχύσαρκους πελάτες, αλλά δυστυχώς αυτά θα γίνουν πραγματικότητα.

Οι μόνοι που δεν θα επηρεαστούν πολύ από τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν, είναι οι πελάτες της πρώτης θέσης που θα διατηρήσουν κάποια από τα προνόμια τους. Όσο για τους υπόλοιπους, το ταξίδι με το αεροπλάνο θα είναι μία ανεπανάληπτη εμπειρία…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail,

οι κλασσικές θέσεις των επιβατών θα γίνουν μικρότερες προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος. Οι θέσεις θα είναι τόσο πολύ στενές που ο επιβάτης θα μοιάζει σαν να είναι όρθιος. Για την ιστορία, η πρώτη εταιρεία που σκέφτηκε να κάνει κάτι τέτοιο είναι η Ryanair, ωστόσο το σχέδιο της δεν έχει πάρει ακόμα σάρκα και οστά.

Υπάρχει όμως μία εταιρεία που έχει κατασκευάσει τέτοιες θέσεις και ευελπιστεί πως σύντομα δεν θα προλαβαίνει τις παραγγελίες. Επίσης προβλέπεται να είναι πιο ακριβά τα εισιτήρια των επιβατών που είναι υπέρβαροι. Οι ειδικοί των πτήσεων λένε πως κάθε κιλό κοστίζει, άρα οι υπέρβαροι αναμένεται να πληρώνουν κάτι παραπάνω στο εισιτήριό τους, επειδή ακριβώς δεν μπορούν να καθίσουν σε μια μόνο θέση, άρα πιάνουν περισσότερο χώρο από κάποιους άλλους.

Παράλληλα, η Jazz που ανήκει στην Air Canada αφαίρεσε όλα τα σωσίβια για να εξοικονομήσει βάρος και έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το κάνουν και οι άλλοι καθώς δεν τους εμποδίζει κανένας. Πάντως δεν έχει προβλεφθεί τι θα γίνει στην περίπτωση ατυχήματος.

Ενδέχεται στο μέλλον όλα τα αεροπλάνα να επανδρώνονται μόνο από γυναίκες που ζυγίζουν λιγότερο από έναν άνδρα. Και μια και ο λόγος είναι για το βάρος: ακόμα και τα περιοδικά που υπάρχουν μπροστά σε κάθε κάθισμα είναι πλέον με μειωμένες σελίδες για να μειωθεί το βάρος τους.

Επίσης υπάρχουν σκέψεις για να πάψει η χρήση της τουαλέτας να είναι δωρεάν. Στο μέλλον όποιος επιβάτης θέλει να πάει τουαλέτα θα πρέπει πρώτα να ψάξει για ψηλά στις τσέπες του. Αν δεν έχει, η πόρτα δεν θα ανοίγει… Το μοναδικό καλό σε όλες αυτές τις αλλαγές είναι ότι εταιρείες πιέζουν να αρθεί η απαγόρευση και να μπορούν να επιβάτες να συνομιλούν στα κινητά τους πάνω από τα 30.000 πόδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα