Συζήτηση για τις φοροελαφρύνσεις σήμερα με την τρόικα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το θέμα των φοροελαφρύνσεων αναμένεται να αποτελέσει σήμερα το βασικό «μενού» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που γίνονται στο Παρίσι με την τρόικα. Πάντως σε γενικότερο πλαίσιο, πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να γίνει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος επί ελληνικού εδάφους στα τέλη Σεπτεμβρίου και να μην παραμείνει σε χρονοβόρες συζητήσεις, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα όσα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Το στίγμα των καλών προθέσεων έδωσε

αργά το βράδυ της Τετάρτης ο εκπρόσωπος της Επιτροπής στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος χαρακτήρισε «παραγωγικές» της συζητήσεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Εργασίας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, τονίζοντας ότι η πλήρης αξιολόγηση τους προγράμματος θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τα στελέχη της ελληνικής αποστολής τονίζουν ότι η σημερινή, τρίτη, ημέρα των διαπραγματεύσεων χαρακτηρίζεται «φαρμακερή» καθώς ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ θα παρουσιάσουν στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, και την ελληνική αντιπροσωπεία τις δικές τους θέσεις επί των ζητημάτων που έθεσε η ελληνική πλευρά και ειδικά τις απόψεις τους για τα ζητήματα που αφορούν στους πλειστηριασμούς, στα επιχειρηματικά δάνεια και κυρίως στις φοροαπαλλαγές.

Από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκφράζεται η αισιοδοξία ότι τόσο στο σκέλος των εκπτώσεων του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων όσο και στο ζήτημα της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και στις δόσεις αποπληρωμής οφειλών η τρόικα θα συναινέσει.

Αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια και την τιμή εκκίνησης στους πλειστηριασμούς ακινήτων (αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να γίνονται στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας) οφειλετών του Δημοσίου, αλλά και την κινητικότητα στο Δημόσιο, τα ίδια στελέχη θεωρούν πως μπορεί να βρεθούν σημεία επαφής και συγκλήσεων των δύο πλευρών.

Ωστόσο, δεν εκφράζεται η ίδια αισιοδοξία για τα ακανθώδη ζητήματα του υπουργείου Εργασίας όπως οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος.

Το άρθρο Συζήτηση για τις φοροελαφρύνσεις σήμερα με την τρόικα εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα