«Συζήτηση για ενεργειακά θέματα» ανακοίνωσε το Κρεμλίνο για την επικοινωνία Τσίπρα – Πούτιν

Αναφορά στην τηλεφωνική συνομιλία, που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε με ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν οι δύο ηγέτες ήταν τα θέματα της ενέργειας και της συνεργασίας των δύο χωρών σε αυτόν τον τομέα:

«Συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα για την υλοποίηση των συμφωνιών, που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη εργασίας του ΑλέξηΤσίπρα

στη Ρωσία και ειδικότερα η σχεδιαζόμενη κατασκευή υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω του εδάφους της Τουρκίας και της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, στις 18-20 Ιουνίου, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει προσκληθεί ως τιμώμενος ξένος ηγέτης.

Για το θέμα το Ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ανέφερε ότι συζητήθηκε το σχέδιο της κατασκευής κόμβου για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου από την Τουρκία στα σύνορα της Ελλάδας, απ όπου οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να κατασκευάσουν υποδομές μεταφοράς αερίου για περαιτέρω υποδοχή του φυσικού αερίου στο έδαφός τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα