Επικοινωνία Τσίπρα – Πούτιν στη σκιά της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας μας

Αλέξης Τσίπρας και Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία μέσα στην ημέρα, με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Ρωσία, ενώ θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μιλήσουν τόσο για την συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού

στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όσο και για θέματα ενεργειακής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου και του Greek Stream.

Η επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών γίνεται την ώρα που βρίσκονται στην κρισιμότερη φάση τους οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της χώρας μας για την επίτευξη συμφωνίας στη βάση ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος διατηρούν μια πάρα πολύ καλή σχέση και θα υπάρξει και συνάντηση μεταξύ τους κατά το διάστημα του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στις 18 με 20 Ιουνίου.

Ιδιαίτερη σημασία έχει πάντως το γεγονός ότι σήμερα υπήρξε νέα αμερικάνικη παρέμβαση για το θέμα του Greek Stream, καθώς οι ΗΠΑ δεν θέλουν ο ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου να περάσει από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο συντονιστής του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις Έιμος Χόχσταϊν σε ομιλία του στο 31ο συνέδριο της παγκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ είπε ότι αν προχωρήσει ο Greek Stream, η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

Σε αυτή την τοποθέτηση του Αμερικάνου υπουργού αντέδρασαν έντονα από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του οποίου κύκλοι ανέφεραν ότι «αυτές οι παρεμβάσεις συνιστούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας», υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει με βάση το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα