Σύσκεψη με θέμα την εκπαίδευση στο Δήμο Πεντέλης

Η μηνιαία προγραμματισμένη σύσκεψη για την εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 το απόγευμα στο Δημαρχείο Πεντέλης. Την σύσκεψη διηύθυνε ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης και συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, οι Διευθυντές των σχολείων, τα Προεδρεία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και αρμόδιοι παράγοντες του Δήμου Πεντέλης.

Τα θέματα που απασχόλησαν την χθεσινή σύσκεψη ήταν:

Η προληπτική συντήρηση

και διασφάλιση ετοιμότητας και αποτελεσματικής λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης φυσικού αερίου και πετρελαίου, ενόψει του χειμώνα.

Η εφαρμογή του προγράμματος δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας στους μαθητές του Δήμου μας, εφαρμογή η οποία άρχισε με πολύ επιτυχία και εξελίσσεται με αυξανόμενη ανταπόκριση.

Ο τρόπος χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου Ν. Πεντέλης, ώστε να αποτρέπεται η πρόκληση ζημιών στο δάπεδο.

Η ασφάλεια των εγκαταστάσεων του Λυκείου Μελισσίων.

Η προμήθεια και εγκατάσταση προγράμματος πληροφορικής στις Σχολικές Επιτροπές, για την ευχερή και αποτελεσματική παρακολούθηση της κατανομής και διαχείρισης των πιστώσεων, όπως επίσης και των προβλημάτων υποστήριξης των σχολείων.

Η εφαρμογή του προγράμματος προληπτικής ιατρικής στα σχολεία του Δήμου, η έναρξη του οποίου ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου από το Κρυστάλλειο Δημοτικό σχολείο, καθώς και το πρόγραμμα εμβολιασμού και ιδιαίτερα του αντιφυματικού εμβολίου, που εξασφάλισε η Διοίκηση και προσφέρει στα παιδιά.

Η συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων, με ενημέρωση για τις παρεμβάσεις που έγιναν από την προηγούμενη συνάντηση και τον προγραμματισμό για τη νέα περίοδο.

Η λειτουργία προσεχώς κυλικείου στο Λύκειο Μελισσίων.

Ο διενεργούμενος έλεγχος 10ετίας στις παλιές Σχολικές Επιτροπές από το ΙΚΑ.

Η έναρξη λειτουργίας της Σχολής Γονέων και Κηδεμόνων στο 3ο -5ο Δημοτικό Σχολείο.

Η κατασκευή νέου δαπέδου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Μελισσίων και τα αναγκαία κατάλληλα μέτρα για την προστασία του.

Ο Δήμαρχος κ. Στεργίου επεσήμανε ότι, οι μηνιαίες συναντήσεις συμβάλλουν στην ανταλλαγή απόψεων για τον καλύτερο σχεδιασμό και υλοποίηση των προγραμμάτων, προς όφελος των μαθητών και ευρύτερα της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Δήμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα