ΣΥΡΙΖΑ: Προαποφασισμένα τα μέτρα – αναζητεί επικοινωνιακή φόρμουλα η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι διαπραγματεύεται για το συμφέρον του ελληνικού λαού, ενώ στην πραγματικότητα δεν αναζητά παρά μια καινούρια επικοινωνιακή φόρμουλα για τα προαποφασισμένα μέτρα, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «για μια ακόμη φορά οι περίφημες εμπλοκές στις συζητήσεις με την τρόικα εκφράζουν τις διαφωνίες για το πώς θα υλοποιηθούν τα μνημονιακά μέτρα και όχι διαφωνίες επί της ουσίας του προγράμματος».

«Δυστυχώς, όμως, για αυτήν»,

προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η πραγματικότητα την διαψεύδει πανηγυρικά. Η δέσμευση στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος και το ψηφισμένο τρίτο μνημόνιο είναι η πυξίδα μιας κυβέρνησης που προχωρά χωρίς κανένα ενδοιασμό στην υλοποίηση ενός καταστροφικού προγράμματος λιτότητας που έχει αφήσει μέχρι στιγμής 1,5 εκατομμύρια ανέργους και 500.000 νοικοκυριά χωρίς κανένα εισόδημα».

Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση με όρθια την κοινωνία αποτελεί η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας, η χάραξη μιας νέας στρατηγικής για την Ελλάδα και την Ευρώπη, με βασικούς άξονες τη στήριξη της ανάπτυξης, της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, την αναδιανομή του πλούτου και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα