Συνελήφθησαν 18 άτομα για τη χθεσινή επίθεση στον Καλόπουλο

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στην Κατερίνη με την αυτόφωρη διαδικασία δέκα οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας 15χρονος ανήλικος, γιατί μαζί με άλλα άτομα, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Α.Ε. Ποντίων – Α.Ο. SCODA Ξάνθης στο Εθνικό Στάδιο Κατερίνης και κινήθηκαν απειλητικά κατά του διαιτητή. Οι δεκαέξι είναι Έλληνες, ο ένας Αλβανικής υπηκοότητας και ο άλλος Κυπριακής.

Υπενθυμίζεται, πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης, τριάντα περίπου άτομα φορώντας κράνη,

κουκούλες και μάσκες και κρατώντας στα χέρια ξύλινα ρόπαλα και σπρέι, εισήλθαν από θύρα του γηπέδου, που είχε ήδη ανοίξει για την αποχώρηση των φιλάθλων και ακολούθως έφθασαν στον αγωνιστικό χώρο, αφού παραβίασαν την θύρα εισόδου κινούμενοι κατά του διαιτητή του αγώνα. Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα και τους απώθησαν εκτός του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου.

Εντός του αγωνιστικού χώρου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ένας 19χρονος ημεδαπός, ενώ οι υπόλοιποι δεκαεπτά διέφυγαν με τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη σε διάφορα σημεία στην Εθνική Οδό ΑθηνώνΘεσσαλονίκης.

Εντός των οχημάτων βρέθηκαν κράνη, γάντια, κουκούλες, ένα μαχαίρι συνολικού μήκους δεκαεπτά εκατοστών και 8 κροτίδες. Διευκρινίζεται ότι τα άτομα, που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν οπαδοί ούτε της φιλοξενούμενης ούτε της τοπικής ομάδας, αλλά πρόκειται για διερχόμενους ύστερα από την παρακολούθηση άλλου ποδοσφαιρικού αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα