Συνέδριο Ποταμιού: Άνοιγμα και αιχμές από Μητσοτάκη – «Τρίτο πόλο» προτείνει ο Σημίτης

Άνοιγμα προς το Ποτάμι έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του 2ου Συνεδρίου του κόμματος, αφήνοντας όμως και αιχμές.

«Τα ποτάμια ενίοτε μεταβάλλουν την κοίτη τους αρκεί να μην στερεύουν» τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος έκανε πολιτικό άνοιγμα στο Ποτάμι.

«Είμαστε όλοι μαζί στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό κύμα που πρέπει να αλλάξει την ελληνική κοινωνία» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «είμαστε μαζί στην ιδία πλευρά του τραπεζιού» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Είμαστε μαζί στον ευρωπαϊκό δρόμο των μεταρρυθμίσεων»

συμπλήρωσε.

Υποστήριξε δε ότι η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι κράτησαν τη χώρα στην Ευρώπη το περασμένο Καλοκαίρι, ενώ άσκηση δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «έχουμε την πιο ιδεοληπτική κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων».
Τόνισε δε, ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιζητά τη συναίνεση στο προσφυγικό, την ίδια ώρα ανασύρει τη σκανδαλολογία.

Τρίτο πόλο προτείνει ο Σημίτης

Την ανάγκη συγκρότησης ενός «ισχυρού πόλου ανάμεσα στη Δεξιά και την παράλογη και δίχως έρμα Αριστερά» επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας σε εκδήλωση για την ανασύνθεση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς στο περιθώριο του συνεδρίου του Ποταμιού.

«Τούτη την κρίσιμη στιγμή οφείλω να αναδείξω εδώ αυτό που θεωρώ αναγκαίο για την κοινωνία μας, για να υπάρξει ορθολογισμός και να μην συνεχιστούν οι περιπέτειες εκείνων που μας κυβερνούν» ανέφερε ο κ. Σημίτης.

Εκτίμησε πως πρέπει να κυβερνούν «πρόσωπα που έχουν γνώση και κατεύθυνση». «Να μην μας κυβερνούν πρόσωπα ανόητα που θεωρούν ότι από εδώ από την Ελλάδα μπορούν να αλλάξουν το καθεστώς της Ε.Ε.», συμπλήρωσε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στου συνέδρους του Ποταμιού ο κ. Σημίτης τους κάλεσε να συμμετάσχουν ενεργά, πιέζοντας «να ξεπεραστούν εγωισμοί, μικροφιλοδοξίες, στείρες εμμονές και χωρίς λόγο πολιτικολογίες».

Επισήμαινε την άμεση αναγκαιότητα να υπάρξει τρίτος πόλος και προέτρεψε όλους να επιδιώξουν «…την κοινή προσπάθεια με όλους όσοι σε μεγάλο βαθμό συμμερίζονται τους στόχους μας, για να δώσουμε δύναμη και πνοή σε μια παράταξη ανανέωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα