Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη νοτιανατολική Τουρκία – Δύο νεκροί Τούρκοι αστυνομικοί και τέσσερις τζιχαντιστές

Μπορεί να έχουν περάσει σε δεύτερο πλάνο το τελευταίο διάστημα, όμως οι συγκρούσεις στην νοτιοανατολική Τουρκία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και πολλά θύματα και από τις δύο πλευρές. Σήμερα νωρίς το πρωί, υπήρξαν ανταλλαγές πυροβολισμών στο Ντιγιαρμπακίρ από τις οποίες σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι αστυνομικοί και τέσσερις μαχητές της ISIS. Οι ανταλλαγές των πυροβολισμών έγιναν μετά από έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι όπου βρισκόντουσαν οι τζιχαντιστές.

Στο μεταξύ συνεχίζονται και οι

συγκρούσεις στην περιοχή Καγιαπινάρ του Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με τις αναφορές αξιωματούχων που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Όπως έχει γίνει γνωστό οι τουρκικές αρχές έχουν διευρύνει τις επιχειρήσεις εναντίον όσων θεωρούν υπόπτους για διασυνδέσεις με την ISIS μετά το μακελειό στην Άγκυρα.

Πάντως ο Ερντογάν εξακολουθεί να επιμένει ότι πίσω από την επίθεση της Άγκυρας που έγινε και στο κουρδικό μπλοκ της διαδήλωσης για την ειρήνη, βρίσκονται όχι μόνο οι τζιχαντιστές της ISIS, αλλά και Κούρδοι μαχητές και συριακές μυστικές υπηρεσίες. Προφανώς στόχος του Ερντογάν είναι το φιλοκουρδικό κόμμα, η είσοδος του οποίου στη Βουλή έχει ανατρέψει όλα τα σχέδιά του για την κυριαρχία του κόμματός του, η οποία θα φέρει και την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα