Δείτε ποιο είναι το πιο βροχερό μέρος στον κόσμο

Στην Ινδία βρίσκεται το πιο βροχερό μέρος στον κόσμο, το οποίο είναι η πολιτεία Meghalaya στην οποία ο φωτογράφος Amos Chapple αποκάλυψε ορισμένες από τις ιδιαιτερότητές της που οφείλονται στην πολλή βροχή που πέφτει και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Mawsynram το οποίο δέχεται 11.862 χιλιοστά βροχής τον χρόνο.

Η βροχόπτωση οφείλεται στα θερινά ρεύματα αέρος τα οποία σαρώνουν και μεταφέρουν τους υδρατμούς από τις πεδιάδες του Μπαγκλαντές, συγκεντρώνοντας υγρασία όσο μετακινούνται βόρεια.

Όταν τα σύννεφα που δημιουργούνται φτάνουν στους απόκρημνους λόφους της Meghalaya, ”στριμώχνονται” μέσα στο στενεμένο κενό της ατμόσφαιρας και συμπιέζονται στο σημείο που δεν μπορούν πλέον να συγκρατήσουν την υγρασία τους προκαλώντας τη συνεχή βροχόπτωση στην περιοχή.

Μάλιστα, οι εργάτες οι οποίοι δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους συχνά φέρουν ολόσωμες ομπρέλες κατασκευασμένες από μπαμπού και φύλλα μπανανιάς. Βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής είναι οι «ζωντανές γέφυρες» οι οποίες συνδέουν τις υγρές πεδιάδες. Για αιώνες, οι ντόπιοι επεξεργάζονται τις ρίζες των καουτσουκόδεντρων να αναπτύσσονται με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργούν φυσικές γέφυρες, οι οποίες διαρκούν πολύ περισσότερο από τις ξύλινες κατασκευές που σαπίζουν μέσα σε λίγα χρόνια.

Πηγή: perierga.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα