Συνεχίζεται σήμερα η δίκη Τσοχατζόπουλου

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορούμενών του για την υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί της πρότασης των εισαγγελέων για απόρριψη των ενστάσεων των κατηγορουμένων και σήμερα το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του επί

των ενστάσεων.

Οι εισαγγελείς της έδρας έχουν εισηγηθεί την απόρριψη επτά εκ των οκτώ ενστάσεων. Συγκεκριμένα, απορρίπτουν τις ενστάσεις περί εξάλειψης του αξιόποινου, λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας, περί ακυρότητας της κλήσης που εστάλη στον πρώην υπουργό, της διαδικασίας και της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε, αλλά και την ένσταση που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, «περί απαραδέκτου» της δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος της.

Έχουν εισηγηθεί ωστόσο να γίνει δεκτή η ένσταση που υποβλήθηκε από τον κατηγορούμενο Νίκο Γεωργουλάκη ο οποίος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης offshore εταιρείας. Η ένστασή του αφορούσε προανακριτική του κατάθεση, η οποία ζήτησε να μην ληφθεί υπόψη.

Στην τοποθέτησή της η πολιτική αγωγή ανέφερε ότι το ελληνικό δημόσιο προτίθεται να παρίσταται σε ανάλογες δίκες. Όπως είπαν, οι αποφάσεις που θα εκδώσει το δικαστήριο «θα είναι νομολογιακές καθώς ακολουθούν και άλλες δίκες που αφορούν το υπουργείο Άμυνας». «Το δημόσιο», πρόσθεσαν, «θα είναι παρόν σε όλες τις αίθουσες ποινικών και αστικών δικαστηρίων για να διεκδικήσει αποζημιώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα