Συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ στις Βρυξέλλες

Στη σκιά του άσχημου κλίματος των τελευταίων ημερών με την ένταση που έχει δημιουργηθεί από τις αρνήσεις που υπάρχουν και από τις δύο πλευρές πάνω στα σχέδια προτάσεων που έχουν παρουσιάσει, θα γίνει σήμερα στις Βρυξέλλες η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της

Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Η συζήτηση θα γίνει πάνω στο αναθεωρημένο σχέδιο που έχει στείλει η Αθήνα και το οποίο δεν θεωρούν αρκετό οι θεσμοί, σύμφωνα με τα γραφόμενα στον ξένο Τύπο τις τελευταίες ημέρες. Στόχος της συνάντησης αυτής είναι να προκριθεί ένα κοινό σχέδιο είτε για παράταση του προγράμματος που ήδη υπάρχει με την ανάλογη χρηματοδότηση ή να κλείσει μια συμφωνία εφ’ όλης της ύλης.

Σύμφωνα με την πρόταση της Αθήνας, για την οποία η Κομισιόν διεύψευσε ότι έχει αποριφθεί, τα μέτρα που έχουν προταθεί ως πρόσθετα στην αρχική πρόταση της κυβέρνησης καλύπτουν ένα μέρος των απαιτήσεων των δανειστών με τους οποίους φέρεται να υπάρχει μια διαφορά που αγγίζει τα 910 εκατομμύρια ευρώ για φέτος αλλά και το 2016.

Στην παρούσα φάση η κυβέρνηση εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία μετά και τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας, ωστόσο επειδή υπάρχει η πίστη ότι και οι δύο πλευρές θέλουν την επίτευξη συμφωνίας, γίνεται λόγος για επίτευξή της στο αμέσως επόμενο διάστημα. Αν τελικά επιτευχθεί συμφωνία μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε αυτή θα επικυρωθεί από το Eurogroup στις 18 του μηνός.

Keywords
Τυχαία Θέματα