Συνάντηση Σαμαρά – Ρέντσι στη Φλωρεντία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στη Φλωρεντία βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσκεκλημένος του Ιταλού ομολόγου του, Ματέο Ρέντσι. Οι δύο άνδρες θα έχουν γεύμα εργασίας το μεσημέρι.

Όπως είναι γνωστό η Ιταλία παρέλαβε από τη χώρα μας την προεδρία της Ε.Ε. και οι δύο πρωθυπουργοί έχουν αρκετά θέματα να συζητήσουν με πιο σημαντικό αυτό τις κρίσης που πλήττει τα τελευταία χρόνια τις χώρες του νότου και τους τρόπους για την ανάπτυξη που

πρέπει επιτέλους να έρθει μετά από αρκετά πλέον χρόνια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ματέο Ρέντσι έχει επανειλημμένως τονίσει ότι είναι υπέρ της στροφής της Ε.Ε. στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τεράστιο θέμα της ανεργίας.

Όσον αφορά τώρα την ελληνική κυβέρνηση, εμφανίζεται ικανοποιημένη από τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός με την γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Μάλιστα εν όψει της τελευταίας και ίσως σημαντικότερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, οπότε θα τεθεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και ότι οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να αντιληφθούν τις τεράστιες προόδους που έχει κάνει η χώρα.

Το άρθρο Συνάντηση Σαμαρά – Ρέντσι στη Φλωρεντία εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα