Συνάντηση Μέρκελ με Νταβούτογλου για προσφυγικό και διαδικασία ένταξης

Το γεγονός ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν για το σταμάτημα των μεταναστευτικών ροών στο έδαφος, τόνισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργού της γείτονος, Αχμέτ Νταβούτογλου. Η κυρία Μέρκελ πρόσθεσε ακόμα ότι για να επιλυθεί η κρίση είναι απαραίτητο να επιλυθεί παράλληλα και το θέμα της σύγκρουσης στη Συρία.

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν

και στο θέμα της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. με τον κ. Νταβούτογλου να τονίζει ότι περιμένει επίσπευση της συγκεκριμένης διαδικασίας, αλλά και στο θέμα της βίζας των Τούρκων πολιτών για τα ταξίδια τους στην Ε.Ε.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ είπε πως η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει για να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. με το να ανοίξει φέτο Γερμανία είναι έτοιμη να ανοίξει φέτος το κεφάλαιο 17 και να κάνει προετοιμασίες για τα κεφάλαια 23 και 24, ενώ ο Νταβούτογλου επανέφερε το θέμα της δημιουργίας «ζώνης ασφαλείας» εντός της βόρεια Συρία, προκειμένου να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές, εκεί, κρύβοντας όμως τον πραγματικό τουρκικό φόβο, ο οποίος είναι η δημιουργία Κουρδικού κράτος σε βόρεια Συρία και Ιράκ, την αποτροπή της οποίας θέλει η τουρκική κυβέρνηση μέσα από αυτήν την πρόταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα